Патріотична гра «Гурби-Антонівці» знову зібрала на Тернопільщині молодь з усієї України

Патріотична гра «Гурби-Антонівці» знову зібрала на Тернопільщині молодь з усієї України

06.05.17 09:01 0 462
Молодіжні ініціативи вже більше підтримуються Міністерством молоді та обласним керівництвом. Однією з таких є спортивно-патріотична гра «Гурби-Антонівці». Цьогоріч вона знову об'єднала більше трьох сотень небайдужих до історичного минулого юнаків та дівчат з різних куточків України, а також і з-за кордону.

Впродовж чотирьох днів - з 29 квітня по 2 травня на Тернопільщині молодь вправлялася у згуртованості, витривалості, кмітливості. Жили просто неба, основне завдання – вберегти свій прапор, захопити прапор суперника і не потрапити у пастку до «диверсантів».

«Головна ідея цієї гри — об`єднувати молодь всієї України, за останні роки дуже помітне сприяння з боку органів державної влади. Тобто, такі ігри заохочуються, - каже співорганізатор гри «Гурби-Антонівці – 2017» Микола Мисак.

Місце проведення змагань обрано невипадково, адже саме тут у 1944 році підрозділи Української Повстанської Армії потрапили в оточення військ НКВС, так званий «Гурбинський мішок». П'ять тисяч українських героїв мужньо боролися проти понад 35 тисяч окупантів і після кількох виснажливих днів бою вирвалися з оточення. Результати гри «Гурби-Антонівці» очевидні, адже вчорашні учасники гри - це шні захисники України, юнаки, які були курінними та чотовими на «Гурбах-Антонівцях», захищають країну у лавах Нацгвардії та інших формувань.

Подібні заходи формують у молоді національну свідомість, історичну пам'ять, громадянську позицію, патріотизм. А, отже, їх безперечно підтримує Степан Барна - голова Тернопільської облдержадміністрації. За його словами такі пам'ятні місця необхідно зберігати та популяризувати.

«В Рамках відзначення Року УПА близько 500 тисяч бюджетних коштів плануємо спрямувати на впорядкування цих територій. І зробити тут потужний центр національно-патріотичного виховання молоді і української історії. Ми планували зробити під`їзди, здійснити благоустрій самих локацій: цвинтар, повстанський клас, джерело. Але найголовніше наше завдання, щоб про це місце знали всі», - зауважив голова облдержадміністрації Степан Барна.

На підтримку гри «Гурби-Антонівці» Міністерством молоді та спорту України було виділено 300 тис грн, відділ у справах сім'ї та молоді Тернопільської ОДА надав сприяння на суму 12 тис грн.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура через суд ...
Наступна новина: На Тернопільщині провели ...

КОМЕНТАРІ