Лучани взяли участь у Міжнародному фестивалі ANCA м. Аланья

Лучани взяли участь у Міжнародному фестивалі ANCA м. Аланья

06.05.17 14:08 0 747
У міській раді відбулася прес-конференція, під час якої представники громадської організації «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята» розповіли про свою участь у Міжнародному фестивалі ANCA ( Anca World Autism Festival). У спілкуванні взяли участь виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук, начальник управління соціальних служб для сімї, дітей та молоді Ліна Галан, голова правління ГО «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята» Юлія Полішук.

Ігор Поліщук подякував дітям, які успішно виступили на фестивалі, їхнім батькам та педагогам. «Завдання кожного з нас-підтримувати дітей з особливими потребами. Луцька міська рада підтримувала, підтримує і буде підтримувати соціальні ініціативи. Цього разу ми підтримали поїздку дітей-аутистів на Міжнародний фестиваль до Туреччини, де вони могли відпочити та пройти соціалізацію, познайомитися з дітьми з інших країн. Наш обовязок-допомагати дітям інтегруватися у суспільство, ми й у майбутньому будемо віднаходити ресурси для підтримки ГО, які займаються з дітьми з особливими потребами. Задоволені батьки та усмішки дітей-найкращий подарунок для міської ради», - сказав Ігор Поліщук.

Ліна Галан повідомила, що з 21 по 23 квітня 2017 року в м. Аланья (Туреччина) відбувався Міжнародний фестиваль ANCA. З 24 по 26 квітня відбувалися конференції, майстер-класи, проводилась групова та індивідуальна робота з дітками аутистами з усього світу. Вона також познайомила присутніх з історією створення фестивалю. За її словами, ГО «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята» подала заявку на участь у відбірковому турі до оргкомітету фестивалю. У номінації “виконавче мистецтво» була представлена міні –вистава «Каструлька Анатоля» та оркестр «Веселковий передзвін». Діти-вихованці ГО «Янголята» єдині з України були запрошені на цей незвичний фестиваль. Діти міста Луцька гідно представили наше місто і державу на фестивалі у творчих і спортивних змаганнях і показали нагороди, які отримали. Зокрема, за представлення танцювального перфоменсу «Кришталевий вальс» (композиція Ф. Шопена) діти отримали іменні відзнаки. Участь у спортивному марафоні увінчалася медалями та кубком у командній естафеті.

Під час прес-конференції діти та батьки поділилися враженнями від перебування на фестивалі аутистів, вони також запропонували переглянути слайд-фільми та відеофільми участі у Міжнародному фестивалі ANCA місті Аланья. Батьки дітей-аутистів щиро подякували міській раді та особисто Ігорю Поліщуку за фінансову підтримку поїздки до Туреччини та вручили йому Подяку та значок Почесного члена ГО «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Медицинская техника: ...
Наступна новина: Павло Розенко: Наявність ...

КОМЕНТАРІ