Чернівці: Правила поведінки під час перебування на природі

Чернівці: Правила поведінки під час перебування на природі

06.05.17 13:19 0 824
Теплі весняні дні сприяють відпочинку на природі. Більшість людей виїжджають за місто – на дачу, до води, у ліс. На жаль, на відпочинку люди забувають про правила поведінки у лісі, спричиняючи пожежі.

Щорічно в державі реєструється, в залежності від гідрометеорологічних умов, від 2,5 до 7,5 тисяч лісових пожеж, які завдають шкоди навколишньому середовищу і великих збитків народному господарству. На щастя, поки пожежі не переходили у «верхову» стадію, коли горять верхівки дерев і швидкість поширення полум`я доходить до десятків метрів за секунду. В такому випадку вогнище зупинити доволі важко. Тож, перебуваючи в лісовій та парковій зоні на відпочинку, не забувайте дотримуватися вимог пожежної безпеки.

Пам'ятайте!

Джерелом пожежі в лісі є необережно кинутий сірник або недопалок. Виберіть місце для вогнища та обладнайте його. Ніколи не залишайте вогонь без догляду. Незагашене вогнище може бути причиною лісової пожежі. Загорання може спричинити навіть заправка паливного баку машини при працюючому двигуні. А залишена на сонячній галявині пляшка чи уламок скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Це досить часто призводить до самозагоряння лісових масивів.

Чернівецький міський відділ УДСНС України у Чернівецькій області закликає городян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі, особливо в лісових зонах.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За принципової позиції ...

КОМЕНТАРІ