Прокуратурою Вінницької області розпочато кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати до бюджету 2,2 млн гривень

Прокуратурою Вінницької області розпочато кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати до бюджету 2,2 млн гривень

06.05.17 12:51 0 507
Відповідно до ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту. Пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту полягає у перерахуванні замовником до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію до відповідного місцевого бюджету коштів.

Прокуратурою області виявлено, що службові особи одного з підприємств Вінницького району, яке збудувало два 36-ти квартирні житлові будинки загальною кошторисною вартістю 67 млн грн та мало сплатити 2,4 млн грн до бюджету сільської ради, сплатили лише 200 тис грн, та, маючи заборгованість у розмірі 2,2 млн грн, внесли до декларацій про готовність зазначених будинків до експлуатації недостовірні відомості про повну сплату коштів і подали вказані декларації для реєстрації до сектору ДАБК сільської ради.

Згідно ч. 6 ст. 39 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» якщо декларація подана чи оформлена з порушенням установлених вимог орган державного архітектурно-будівельного контролю повертає її замовникові.

Однак, в порушення зазначеної норми, службовими особами сектору ДАБК сільської ради подані недостовірні декларації, чим надано можливість забудовнику ввести в експлуатацію будинки та оформити право власності на них без сплати пайової участі в сумі 2,2 млн гривень.

За фактами зловживання службовими повноваженнями посадовими особами ДАБК сільської ради і підприємства-забудовника, а також підроблення документів, прокуратурою Вінницької області внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Культурно-мистецькі ...

КОМЕНТАРІ