Ігор Поліщук ознайомився з роботою Луцького клінічного пологового будинку

Ігор Поліщук ознайомився з роботою Луцького клінічного пологового будинку

06.05.17 16:09 0 825
Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук знайомився з роботою комунального закладу “Луцький клінічний пологовий будинок”, його матеріальною базою. У робочій зустрічі взяли участь перший заступник міського голови Григорій Недопад, начальники управлінь охорони здоров'я Микола Якимчук, капітального будівництва Леонід Карабан.

Головний лікар пологового будинку Михайло Токарчук познайомив керівників міста з матеріальною базою лікувальної установи, його персоналом. Він показав реконструйовану покрівлю комунального закладу, замінені вікна приміщення жіночої консультації. Оглянули приміщення перехідної галереї пологового будинку, яку нещодавно відремонтували, третій та четвертий поверхи жіночої консультації, які відремонтовані за кошти міського бюджету. Там повністю замінено комунікації, зокрема, водопостачання, системи опалення, освітлення, встановлено енергозберігаючі вікна, покладено плитку, замінено двері тощо. Крім того, на залучені позабюджетні кошти заклад придбав меблі, жалюзі, кабінетні таблички, такі зміни в жіночій консультації пологового будинку дозволять пацієнтам отримувати якісну та кваліфіковану медичну допомогу, а медикам працювати в комфортних умовах. Покращувати технічне забезпечення Луцького клінічного пологового будинку допомагає Фонд Ігоря Палиці “Тільки разом”.

За словами Михайла Токарчука, у закладі працює висококваліфікований персонал. Результатом високої якості їхньої роботи є той факт, що показники перинатальної смертності не перевищують європейських. Тому у Луцькому клінічному пологовому будинку народжують багато жінок з різних областей України.

Ігор Поліщук, оглянувши медичний заклад, сказав: “Ми оглянули ремонт, який було зроблено у минулому році, за який ще потрібно розрахуватися. Загалом якістю виконаних робіт задоволені. Також оглянули приміщення жіночої консультації, яке потребує термінового ремонту. Зараз розробляємо кошторис, щоб швидше приступити до ремонтних робіт і восени відкрити відремонтовану жіночу консультацію”.

Довідково: Луцький клінічний пологовий будинок лікувально - профілактичний заклад державної форми власності III рівня надання спеціалізованої медичної допомоги вагітним, породіллям, новонародженим, гінекологічним хворим. В даний час Луцький клінічний пологовий будинок- це жіноча консультація на 300 відвідувань та стаціонар на 200 ліжок, де функціонують 13 відділень. Велика увага тут приділяється навчанню та вдосконаленню роботи персоналу. З жовтня 2003 року пологовий будинок працює за проектом ВООЗ "Здоров`я матері і дитини" та впроваджує ефективні перинатальні технології ВООЗ, що ґрунтуються на принципах доказової медицини.

11 листопада 2004 року заклад отримав звання "Лікарня, доброзичлива до дитини". Підтверджено статус в вересні 2007 року. Тут проходять міжрегіональні тренінги з доказової медицини та сучасних перинатальних технологій з участю міжнародних експертів ВООЗ. У Луцькому клінічному пологовому будинку працює Інформаційний центр з доступом в Інтернет, що забезпечує телемедичний зв`язок установи з лікувальними закладами багатьох країн.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Використання Прапору ...
Наступна новина: Клиника пластической ...

КОМЕНТАРІ