Використання Прапору Перемоги під час державних свят заборонено Законом України

Використання Прапору Перемоги під час державних свят заборонено Законом України

06.05.17 15:55 0 622
Поширення і публічне використання, у тому числі під час відзначення будь-яких державних свят, будь-яких зображень, копій, включаючи офіційні копії Прапору Перемоги є пропагандою комуністичного тоталітарного режиму і заборонено Законом України.

Про це інформує Український інститут національної пам'яті, посилаючись на Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Поширення, а також публічне використання продукції, яка містить символіку комуністичного режиму, є пропагандою комуністичного тоталітарного режиму.

Відповідно Закону прапори, символи, зображення або інша атрибутика, в яких відтворюється поєднання серпа та молота, серпа, молота та п'ятикутної зірки, плуга (рала), молота та п'ятикутної зірки, є символікою комуністичного тоталітарного режиму. Таким чином, Прапор Перемоги містить зображення поєднаних серпа і молота та п'ятикутної зірки, що є символікою комуністичного тоталітарного режиму.

Заборона не поширюється на випадки використання символіки комуністичного тоталітарного режиму на оригіналах бойових знамен.

Також під час відзначення Дня пам'яті та примирення (8 травня), Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня) ветерани Другої світової війни можуть носити державні нагороди, ювілейні медалі та інші відзнаки, якими вони були нагороджені до 1991 року та протягом 1991-2015 років у зв'язку з річницями подій періоду Другої світової війни.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Серія ...
Наступна новина: Ігор Поліщук ознайомився з ...

КОМЕНТАРІ