На Тернопільщині відбувся обласний Чемпіонат з велосипедного туризму

На Тернопільщині відбувся обласний Чемпіонат з велосипедного туризму

06.05.17 10:55 0 659
Завершився ІІІ-тій Чемпіонат Тернопільщини 2017 року серед юнаків, знавців спортивного туризму з виду «велосипедний туризм». Захід відбувся у рамках в рамках Всеукраїнських масових спортивних заходів «Спорт для всіх в парках і скверах», присвячений винахіднику, благодійнику, першому президенту Українського інституту Америки Володимиру Джусу.

Цьогоріч, ІІІ-й Чемпіонат Тернопільщини з велосипедного туризму відбувся на теренах Збаразького району, в урочищі Годнівщина, на околиці села Чернихівці.

Як розповів завідувач організаційно-масового відділу обласного центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Роман Романишин, три дні змагальницького темпу загострювали бойовий дух і додавали наснаги. 26 квітня, відразу після відкриття, учасникам довелося кріпити вантаж до велосипедів, щоб поборотися на «комплексній дистанції», у яку входять види: «фігурне водіння велосипеда», «велокрос», «тріал» (велосипедного чемпіонату).

На дистанції з велосипедного туризму відбулися виступи у виді «фігурне водіння велосипеда» на «комплексній дистанції».

На велосипедному чемпіонаті за підсумками у «комплексній дистанції» особисту перемогу здобули серед дівчат: І місце Софія Сиримула – м.Збараж, відповідно ІІ і ІІІ місця – Вікторія Соколовська (м. Почаїв) та Мар'яна Сташків (м. Тернопіль). Серед хлопців І місце повіс Віталій Шумайко (м.Збараж), ІІ і ІІІ місця, відповідно, – Максим Мацикур з Тернополя та Федорчук Володимир з Почаєва.

На «комплексній дистанції» у командному заліку перше місце посіла команда міста Збаража, а ІІ і ІІІ здобули команди Тернополя та Почаєва.

Учасники Чемпіонату з велосипедного туризму демонстрували свої вміння на довгій командній дистанції «велоралі». Найкращий результат виборола команда міста Збаража, ІІ сходинку посіла команда міста Почаєва.

Окрім цього, організатори змагань – Тернопільський обласний комунальний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді (директор Оксана Пшенична), подбали і про творчий розвиток та дозвілля учасників: відбувалися конкурси «слеклайну» і «першої домедичної допомоги».

Переможцями і призерами цьогорічного велосипедного Чемпіонату серед юнаків стали команди: Збаразького району (керівник-тренер Ігор Попович), міста Почаєва (керівник-тренер Ірина Гуцул), м.Тернополя (керівник-тренер Катерина Білоус), які посіли відповідно I, II і III загально-командні місця.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ