На спільній нараді у прокуратурі області керівники правоохоронних органів обговорили шляхи взаємодії задля забезпечення виконання покарань,не пов’язаних з позбавленням волі

На спільній нараді у прокуратурі області керівники правоохоронних органів обговорили шляхи взаємодії задля забезпечення виконання покарань,не пов’язаних з позбавленням волі

06.05.17 09:39 0 733
Під головуванням першого заступника прокурора Рівненської області Ігоря Ольшанецького 04.05.2017 відбулась спільна нарада правоохоронних органів, на якій обговорено питання взаємодії територіальних органів з питань пробації та Національної поліції під час здійснення превентивної діяльності та контролю за поведінкою засуджених до покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, в т.ч. проблемні питання, що виникають при виконанні вироків суду.

Разом з працівниками апарату прокуратури області, які здійснюють нагляд за додержанням вимог законодавства в установах виконання покарань, в нараді взяли участь заступник начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації Міністерства юстиції Володимир Пучко, заступник начальника Управління пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації Міністерства юстиції Юрій Павлецький, заступник начальника ГУНП поліції в Рівненській області Валерій Самчук, заступник начальника Управління превентивної діяльності ГУНП в Рівненській області Роман Штеба, начальник відділу дільничних офіцерів поліції Управління превентивної діяльності ГУНП в Рівненській області Олександр Бортник, старший інспектор з особливих доручень цього відділу Олег Шандрук.

Як зазначив на нараді у своєму виступі головуючий – перший заступник керівника регіональної прокуратури Ігор Ольшанецький, реалізація та реальне впровадження європейських стандартів поводження із засудженими є незмінним чинником цивілізованого суспільства. І всім правоохоронним органам необхідно докласти максимум зусиль для підвищення ефективності роботи на цьому напрямі, результатом якої повинно бути виправлення засуджених, які відбувають покарання, не пов'язані з позбавленням волі.

У ході проведення заходу начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов'язаних з обмеженням особистої свободи громадян прокуратури області Анна-Марія Дзівак поінформувала присутніх про найбільш поширені порушення та недоліки в організації роботи органів пробації та поліції, виявлені в ході перевірок їх діяльності з початку 2017 року.

Серед них – недотримання повною мірою встановленого порядку та підстав зняття з обліку засуджених, послаблення превентивної та профілактичної діяльності із ними, в т.ч. які звільнені від відбування покарання з випробовуванням, невжиття заходів застережного чи кримінально-правового характеру до засуджених, які виїжджали за межі України.

На зазначені порушення кримінально-виконавчого законодавства прокуратура області відреагувала, внісши цьогоріч 15 вказівок в органи пробації та поліції.

У свою чергу присутній на нараді заступник начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації Міністерства юстиції Володимир Пучко зазначив, що з часу реформування пенітенціарної служби, їх відомство невідкладно реагувало та продовжує реагувати на виявлені порушення у територіальних органах з питань пробації області. З початку створення 1 січня 2017 року органів пробації налагодження взаємодії з органами поліції триває.

За результатами наради визначено спільні заходи подолання обговорюваних проблем з метою підвищення ефективності взаємодії правоохоронних органів на цьому напрямі, а також покращання стану законності при виконанні кримінальних покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, посилення відомчого контролю.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ