У Рівненській області питання протидії бурштиновидобутку та знищенню лісів обговорено у Сарненській місцевій прокуратурі на спільній нараді

У Рівненській області питання протидії бурштиновидобутку та знищенню лісів обговорено у Сарненській місцевій прокуратурі на спільній нараді

06.05.17 12:29 0 646
Незаконні дії з видобутку надр та неправомірне використання лісів набули розповсюдження у Березнівському, Володимирецькому, Дубровицькому, Рокитнівському та Сарненському районах, а останнім часом у Зарічненському районі області.

Водночас, окрім економічних збитків вказаними правопорушеннями завдається значна екологічна шкода довкіллю. З метою власного збагачення правопорушники також нехтують цінними землями Рівненського природного заповідника та місцевих заказників, нещадно знищуючи їх. Вказане також призводить до зникнення рослин та тварин, занесених до червоної книги.

З метою координації дій правоохоронних органів щодо вирішення актуальних проблем північних районів області та протидії зазначеним порушенням 04.05.2017 Сарненською місцевою прокуратурою проведено у приміщенні Сарненської районної державної адміністрації спільну нараду.

В заході, який відбувся під головуванням керівника Сарненської місцевої прокуратури Ярослава Баглєя, взяли участь представники служб держгеокадастру та водного господарства, начальники територіальних відділів поліції, директори лісових господарств.

Учасниками оперативної наради відзначено нагальну необхідність активізації зусиль усіх органів: державної влади, місцевого самоврядування, державного контролю, поліції та місцевої прокуратури з метою попередження та усунення порушень у сфері надро- та лісокористування.

За результатами цієї наради розроблені спільні заходи, спрямовані на протидію незаконному видобутку бурштину та незаконним порубкам лісів на території регіону.

Матеріали Сарненської місцевої прокуратури Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ