Вже 60 воїнів-добровольців АТО з Чернігівщини нагороджені народним орденом «Лицарський Хрест Добровольця»

Вже 60 воїнів-добровольців АТО з Чернігівщини нагороджені народним орденом «Лицарський Хрест Добровольця»

08.05.17 10:31 0 740
5 травня в Чернігові в Міському Палаці культури втретє відбулася церемонія вручення воїнам Чернігівщини народних відзнак – орденів «Лицарський Хрест Добровольця».

Такий захід уже відбувся в Чернігові втретє. Його організаторами виступає ГО «Жіноча волонтерська сотня Самооборони Чернігівщини».

На урочистій церемонії волонтери відзначили 20 добровольців з Сіверщини. Під час заходу виступаючі розповідали біографію бійців, а потім волонтери вручали ордени героям або їх рідним.

На церемонії вручення були присутні заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако, громадські активісти міста, волонтерська команда Одеської самооборони та Львівська волонтерська громадська організація «Подаруй солдату захист».

Звертаючись до присутніх у залі, Олександр Ломако сказав: «Символічно і характерно, що цей захід відбувається напередодні 8 травня, коли був підписаний акт капітуляції Німеччини, та 9 травня, коли ми відзначаємо День перемоги. У ці дні вшановуємо воїнів з обох поколінь - які в 1941-1945 роках захищали Батьківщину від агресора і які зараз продовжують захищати її, від іншого агресора. Зв'язок цих поколінь дідів і їхніх нащадків дуже великий. Я впевнений, що так, як ми святкуємо закінчення війни і підписання з Німеччиною акту капітуляції, за кілька років будемо відзначати й підписання акту капітуляції російським агресором. Тоді на нашій землі наступить мир, ми зможемо сказати, що наші хлопці на фронті загинули недарма».

Заступник міського голови висловив співчуття родинам загиблих воїнів та їх близьким від усієї громади міста та від імені міського голови.

Він також додав, що народний орден «Лицарський Хрест Добровольця» дуже важливий, тому що нагороди громадськості є часто значнішими та важливішими ніж державні, адже це визнання суспільства. А також висловив подяку ГО «Жіноча волонтерська сотня Самооборони Чернігівщини» за втілення цієї благородної справи.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Сельскохозяйственные ...

КОМЕНТАРІ