Які є різновиди меду?

Які є різновиди меду?

09.05.17 21:46 0 1257

«На сьогодні є дуже багато сортів меду, головне щоб був справжній і натуральний! Який же мед краще? Всі хороші, кожен по-своєму. Темний мед надає тонізуючу дію, тому його краще їсти вранці, а світлий навпаки, заспокоює — його краще споживати надвечір...» розповідає пасічник дід Андрій.

До речі, в інтернет-магазині medochok.com.ua можна купити мед — якісний, зрілий, натуральний та біологічно чистий, зібраний дідом Андрієм в екологічно чистому районі Львівської області з любов’ю і теплом старого, сивоволосого бджоляра!

Основними вважаються п'ять сортів меду:

  • травневий (ранній літній);
  • гречаний;
  • акацієвий;
  • липовий;
  • квітковий (різнотрав'я).

Травневий мед — найсолодший, тому що він багатий фруктозою. Колір його блідо-жовтий, іноді з зеленуватим відтінком. Завдяки високому вмісту фруктози травневий мед швидше за всі інші сорта засвоюється організмом. Він корисний при атеросклерозі, захворюваннях печінки, анемії (недокрів'ї), його застосовують як заспокійливий засіб при безсонні і нервових розладах. Травневий мед, зібраний з квітів глоду, дуже корисний при хворобах серця. Для лікування гіпертонії такий мед змішують з рівною кількістю журавлини, пропущеної через м'ясорубку, і приймають по одній столовій ложці 3 рази на день до їжі.

Гречаний мед
— самий ароматний, він володіє особливим терпким, пряним смаком, колір його від темно-коричневого до темно-жовтого. Цей сорт меду відрізняється найвищим вмістом заліза, він незамінний при анемії. Багато в ньому і вітамінів. Гречаний мед тонізує, покращує настрій, додає енергії та життєрадісності. Розчиніть десертну ложку гречаного меду в склянці гарячої води і залиште на ніч, а вранці випийте натщесерце — вже через місяць у вас помітно покращиться колір обличчя, а в очах з'явиться блиск.

Акацієвий мед — є одним з кращих сортів меду. Він успішно застосовується, як: заспокійливий засіб при нервових захворюваннях, в діабетичному та дитячому харчуванні, а також для лікування очних хвороб. Акацієвий мед, як правило, не викликає алергії. Мед, зібраний бджолами з білої і жовтої акації, високо цінується за ніжність і повільну кристалізацію.

Липовий мед — найцінніший, адже липа - кращий медонос. Колір липового меду світло-жовтий, янтарно-прозорий, іноді трохи зеленуватий, а іноді майже безбарвний. У нього дуже приємний смак, а його запах нагадує аромат квітучої липи. Такий мед — це чудовий сечогінний засіб, його застосовують для очищення нирок і печінки. Незамінний він і при простудних захворюваннях завдяки своїй потогінний і відхаркувальній дії. Також липовий мед зміцнює серце, очищає кишечник і печінку.

Квітковий мед
— найрізноманітніший за складом. Бджоли роблять його з нектару різних лугових квітів: конюшини, чебрецю, кульбаби, звіробою, медунки та інших. Такий мед, завдяки різноманітності медоносів, багатий вітамінами і мікроелементами. Колір його — від світло-жовтого до золотисто-коричневого. У квіткового меду приємний смак і аромат, він заспокоює нерви, покращує діяльність серця, допомагає при задишці.

Висновки

Пам'ятайте, що будь-який мед потрібно зберігати в темному місці — на світлі корисні речовини, що в ньому містяться, дуже швидко розпадаються. Для меду підходить будь-який посуд, тільки мідний і оцинкований — під суворою забороною. Посуд, в якій зберігається мед, повинен бути щільно закритим.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Школьный рюкзак для ...

КОМЕНТАРІ