У Луцьку -День пам'яті та примирення

У Луцьку -День пам'яті та примирення

10.05.17 09:02 0 539
Україна відзначає День пам'яті та примирення. Українське суспільство долучається до європейської традиції вшанування всіх, хто воював та загинув у роки Другої світової війни.

Тривають урочисті заходи й у Луцьку. На меморіальному комплексі “Вічна Слава” зібралися ветерани, учасники Антитерористичної операції, представники підприємств, установ та організацій, духовенство. Поряд із лучанами віддати данину пам'яті всім, хто воював на фронтах, прийшли голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик та секретар міської ради, виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Священнослужителі різних конфесій відправили панахиду за усіма героями, які полягли у запеклих боях, захищаючи Батьківщину. Разом із митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом усі присутні помолилися за упокій душ загиблих у роки Другої світової війни, згадавши і про тих, хто оберігає мирне небо над Україною.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих під час Другої світової війни.

Потому представники влади та громадськість поклали квіти до підніжжя пам'ятного знаку “Поранений солдат” та спільно виконали Державний Гімн України.

Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук звернувся до присутніх зі словами вдячності за те, що віддають свою шану загиблим в роки Другої світової війни. “У День пам'яті та примирення Україна згадує одну з найболючіших сторінок своєї історії. Під час Другої світової війни мільйони українців загинули на фронті, були закатовані у концтаборах та катівнях. Пам'ятати про їхній героїчний подвиг — це наш обов'язок та урок для майбутніх поколінь, аби в українській історії ніколи не повторювалися такі трагічні сторінки”, - наголосив він.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Представники влади ...
Наступна новина: Лучани долучилися до акції ...

КОМЕНТАРІ