Лучани долучилися до акції «Перша хвилина миру»

Лучани долучилися до акції «Перша хвилина миру»

10.05.17 09:30 0 508
Третій рік поспіль в Україні відбувається акція «Перша хвилина миру» з нагоди Дня пам'яті та примирення. Долучилися до її проведення й лучани. Перед початком заходу виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук, заступник міського голови Григорій Пустовіт, голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, представники громадськості поклали квіти до фотостенду «Загинули за єдність України» на Театральному майдані. Священнослужителі УПЦ КП відслужили панахиду за загиблими героями, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Згодом на Театральному майдані розпочалася патріотична літературно-музична година за участі артистів Волинської філармонії, Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського, аматорських колективів навчальних закладів міста. Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання загиблих у Другій світовій війні (це п'ята частина населення України), а також усіх патріотів, які віддали життя за свою рідну землю.

До лучан, які прийшли на Театральний майдан, звернувся Ігор Поліщук. Він зауважив, що загиблі за Україну є прикладом справжнього патріотизму. Вони віддали за батьківщину найцінніше – життя. На жаль, у нас є новітні герої. Знову гинуть наші патріоти, захищаючи Україну на східних рубежах. «Наш обов'язок пам'ятати про всіх тих, хто віддав життя за свою землю, щоб сумні сторінки історії більше не повторювалися. Вічна пам'ять про усіх загиблих у Другій світовій війні, вічна пам'ять про усіх героїв, які віддали життя за Україну», – акцентував Ігор Поліщук.

Володимир Гунчик у своїй промові закликав волинян до примирення і любові, як вчить нас Всевишній. Олександр Пирожик запросив схилити голови перед тими, хто не повернувся з полю бою, обороняючи рідний край.

Потім на центральному майдані міста оголосили «Першу хвилину миру», як спомин про Акт про беззастережну капітуляцію Німеччини. Саме ввечері 8 травня підписали Акт про капітуляцію німецьких збройних сил і війна в Європі закінчилась. Символічним акордом заходу була пісня на вірші Володимира Сосюри «Любіть Україну» у спільному виконанні.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку -День пам'яті ...
Наступна новина: Історія покликана об’єднати ...

КОМЕНТАРІ