9 травня 2017 року в Чернігові: мітинг і покладання квітів до обелісків

9 травня 2017 року в Чернігові: мітинг і покладання квітів до обелісків

10.05.17 10:43 0 541
9 травня, в Чернігові сотні людей прийшли до братських могил Другої світової війни, аби покласти квіти до обелісків і так вшанувати подвиг мільйонів бійців, які 72 роки тому ціною непересічного подвигу захистили свою землю та її майбутнє від нацистських загарбників.

Урочисті заходи розпочалися з мітингу у сквері ім. М. Попудренка, на якому слова глибокої шани і вдячності ветеранам прозвучали з вуст керівників міста та області, голови міської ветеранської організації, а також вже літньої чернігівки, яка дитиною пережила блокаду Ленінграда.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, звертаючись до всіх, хто боронив наше місто в тій війні, а потім відбудовував його, сказав:

- Завдяки вам жахи тієї війни минули і Чернігів тепер живе, працює і розвивається. Тож у ці дні я в першу чергу як онук ветерана хочу побажати вам сил, здоров'я, родинного тепла і уваги, а також і надалі бути прикладом нашим кращим із кращих воїнам, які захищають територіальну цілісність і незалежність України . Слава Україні! - завершив він свій виступ.*/blockquote

Попри досить холодну й похмуру погоду, після завершення мітингу потік людей, які йшли до братських могил у цьому сквері для покладання квітів, був велелюдним. У цьому людському потоці були представники всіх поколінь; багато чернігівців прийшли з дітьми чи цілими родинами.

Як і вже кілька років поспіль, після завершення урочистостей у сквері ім.. М. Попудренка ветерани та всі бажаючі змогли скористатися автобусами, які підвезли їх до Меморіалу Слави і могили невідомого солдата на Болдиній горі. Там в урочистій і хвилюючій обстановці відбулося покладання квітів до Вічного вогню. У пам'ять героїв прозвучав військовий салют.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Волинському обласному ...

КОМЕНТАРІ