Історія покликана об’єднати всіх,тому що нам разом треба творити нову Україну – Степан Барна (фоторепортаж,відео)

Історія покликана об’єднати всіх,тому що нам разом треба творити нову Україну – Степан Барна (фоторепортаж,відео)

10.05.17 09:53 0 484
День пам'яті та примирення відзначили на Тернопільщині 8 травня. Цього ж дня згадували вагомість українського внеску в Перемогу у Другій Світовій війні.

Мітинг-реквієм відбувся традиційно у Парку Слави, поблизу скульптурної композиції «Материнський поклик». Пізніше учасники зібрання поклали квіти до могил військових та невідомих солдатів. На Микулинецькому кладовищі також відбулися панахиди та покладання квітів до Меморіалів жертвам сталінських репресій та загиблим у Другій світовій війні.

Віддати шану полеглим у боях 1939-1945 років зібралися керівництво області та міста, духовенство, державні службовці, військові, працівники силових структур, представники інтелігенції, члени ветеранських, національно-патріотичних громадських організацій, молодіжних рухів, а також кілька сотень жителів обласного центру.

У зверненнях та промовах звучали вдячність, глибока повага та визнання того неоціненного внеску, який зробили українські військові, аби зупинити нацизм. Була згадана пам'ять усіх, хто наближав Велику Перемогу 1945 року, незалежно від того, в якій із армій боровся проти «коричневої чуми».

Водночас дякували і Героям сучасності, які захищають державний суверенітет на Сході України. Пом'янули пам'ять полеглих у боях за українську незалежність у 2014-2017 роках, відправили панахиди та поклали квіти до могил учасників антитерористичної операції на Микулинецькому кладовищі та біля пам'ятника Героям Небесної сотні.

«У День пам'яті та примирення ми згадуємо та цінуємо подвиг кожного українця, який боровся у Другій світовій війні. Водночас, слід зазначити, що багато років недооцінювали роль та місце ветеранів УПА у захисті нашої Вітчизни у буремні `39-`45 роки. Історія покликана об'єднати всіх. Тому що надважливо розуміти та усвідомлювати, що нам разом треба рухатися вперед і творити нову Україну. Окрему шану хочу віддати тим хлопцям, які віддали життя за територіальну цілісність уже сучасної української Держави. усі ми повинні осягнути важливість їхньої жертовності заради того, щоб Україна була і була в майбутньому», - зазначив під час заходів голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Відповідно до Указу Президента України про нагородження орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) Коваля Юрія Вікторовича голова Тернопільської ОДА вручив нагороду його рідним та друзям.

Старшина Коваль Юрій Вікторович був командиром відділення 14-ї окремої механізованої бригади. Загинув від кулі снайпера 20 лютого 2016 року поблизу міста Мар`їнка, Донецької області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В машину мера Измаила ...

КОМЕНТАРІ