Тернопілля: соціально відповідальне підприємство допоможе відремонтувати дорогу у с.Росохач на Чортківщині

Тернопілля: соціально відповідальне підприємство допоможе відремонтувати дорогу у с.Росохач на Чортківщині

11.05.17 09:15 0 650
Під час робочої поїздки у Чортківський район голова Тернопільської ОДА Степан Барна домовився із керівництвом ПрАТ «Агро-Продукт», яке працює у галузі м'ясної промисловості, про співфінансування на ремонт дороги у селі Росохач. Таким чином, підприємство виділить 50% власних коштів на ремонт дороги районного значення протяжністю п'ять кілометрів від траси до в'їзду в село. Інших 50% коштів виділять із районного бюджету.

Як зауважив Степан Барна, дуже важливо, що є такі соціально відповідальні підприємства, які, крім власного розвитку, дбають про покращення інфраструктури населеного пункту, де вони розташовані.

«Чим більше підприємств подібного ґатунку, тим буде більше вкладень в економіку області та України. Дане підприємство працює на експорт. 90% виробленої продукції вони експортують у понад десять країн світу – до Азербайджану, В'єтнаму, Індії, Китаю, Об'єднаних Арабських Еміратів. Надзвичайно важливо, що на підприємстві задіяно близько 200 осіб, які забезпеченні належними умовами праці. Водночас не менш важливим є той факт, що люди мають змогу працювати у себе в селі і не їхати на заробітки за кордон. Основне завдання обласної адміністрації у таких випадках – сприяти і створювати комфортні умови для діяльності приватних підприємств», – підкреслив Степан Барна.

Водночас варто зазначити, що виробничі потужності підприємства «Агро-Продукт» становлять 50 тонн переробки м'яса за зміну. Холодильні місткості розраховані на 500 т одночасного зберігання продукції, передбачена комплексна переробка ВРХ та м'яса. Для заготівки та переробки м'яса використовується імпортоване обладнання з Польщі та Німеччини. Крім того, коли Україна припинила торгівлю з Росією, керівництво підприємства почало виходити на нові ринки. Задля цього на виробництві впровадили систему «Халяль», яка зорієнтована на мусульманські країни, тому зараз підприємство працює на ринок Йорданії, Іраку, Азербайджану, Саудівської Аравії тощо.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Владислав Атрошенко: 8 і 9 ...
Наступна новина: Найкращі духові оркестри ...

КОМЕНТАРІ