В Житомирській області урядова пенсійна реформа не передбачає підвищення пенсійного віку в найближчі роки

В Житомирській області урядова пенсійна реформа не передбачає підвищення пенсійного віку в найближчі роки

11.05.17 10:36 0 540
Пенсійна реформа, яку розробляє Уряд, не передбачає підвищення пенсійного віку, заявив Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

«Уряд розробляє свою концепцію і напрацьовує варіант пенсійної реформи, але в ньому ви точно не побачите підвищення пенсійного віку. Підвищення пенсійного віку в найближчі роки в Україні не буде», – сказав він.

Довідково: Глава Уряду Володимир Гройсман оголосив проведення пенсійної реформи в Україні одним з пріоритетів роботи Уряду цього року. Ухвалення запропонованих Урядом пропозицій дозволить збільшити пенсії на суму від 200 до 1000 гривень щонайменше 5,6 млн пенсіонерів вже з 1 жовтня. Окрім того, буде скасовано оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів. Запропонований Урядом підхід також закладає процес суттєвого зниження дефіциту бюджету Пенсійного фонду – аж до повної його бездефіцитності до 2024 року за рахунок цілої низки кроків, в тому числі реальної детінізації економіки та підвищення платіжної дисципліни в частині уплати єдиного соціального внеску. Урядові новації не передбачають підвищення пенсійного віку. Проведення пенсійної реформи є однією з тем ключових дискусій з Міжнародним валютним фондом в рамках виконання програми економічних перетворень в Україні, ухваленої в березні 2015 року.

Коментуючи інформацію щодо вимог МВФ про підвищення пенсійного віку, Павло Розенко зазначив, що є різниця між тим, чого хоче МВФ, і тим, про що Уряд України домовляється з МВФ.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ