Огляд можливостей для громадськості та журналістів Житомирщини. ГРАНТИ,ТРЕНІНГИ,КОНКУРСИ

Огляд можливостей для громадськості та журналістів Житомирщини. ГРАНТИ,ТРЕНІНГИ,КОНКУРСИ

11.05.17 12:51 0 586
Запрошуємо до активності представників громадськості та ЗМІ. До вашої уваги пропонуємо тижневий огляд актуальних семінарів, тренінгів, програм, грантів та конкурсів. «Школи блогерів і громадських журналістів»

ГО «Інститут розвитку регіональної преси» разом з The Interlink Academy for International Dialog and Journalisms, Гамбург, за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, та в партнерстві з Запорізьким національним університетом, Чернівецьким національним університетом, Сумським державним університетом та Полтавським національним педагогічним Університетом запрошують журналістів-початківців, блогерів та студентів, котрі лише мріють про журналістику, взяти участь у «Школі блогерів і громадських журналістів». Дедлайн - 30 травня 2017 р.

Що?

Чотири 10-денні літні школи у чотирьох містах України- навчання, практичні завдання, спілкування з досвідченими журналістами, відвідування редакцій, розваги та багато-багато фану.

Де? Коли?

7-16 липня 2017 р. — Запоріжжя, на базі Запорізького національного університету;

21-30 липня 2017 р. — Чернівці, на базі Чернівецького національного університету;

2-11 серпня 2017 р. — Суми, на базі Сумського державного університету;

14-23 серпня 2017 р. — Полтава, на базі Полтавського національного педагогічного університету.

Про що?

Ми розкажемо вам, що таке журналістика, на яких стандартах та етичних нормах вона базується. Навчимо працювати з інформацією – збирати, аналізувати та викладати її для читачів, поділимося секретами роботи з джерелами та особливостями написання текстів для онлайну. Покажемо як знімати відео та робити фотографії і обробляти їх у графічних редакторах. А ще навчимо вас основам цифрової безпеки, щоб ваші акаунти та гаджети були убезпечені від зломів.

Для кого це?

Молоді люди до 24 років (але можливі винятки), які:

* пишуть у соціальних мережах і форумах про актуальні події, але не є професійними журналістами;

* хочуть писати краще;

* цікавляться журналістикою;

* небайдужі до того, що відбувається в суспільстві;

* хочуть стати блогерами та журналістами.

Щоб взяти участь у школі, ви повинні проживати або навчатися в межах відповідної області. (якось може перефразувати, але це треба вказати, якщо я правильно розумію умови прийняття до школи)

Це безкоштовно?

Так, організатори покривають витрати на проїзд, проживання та харчування, а також забезпечують учасників інформаційними та навчальними матеріалами.

Як можна взяти участь?

Потрібно надіслати анкету-заявку, яка приймається з 27 квітня по 30 травня 2017 року. Результати відбору на всі чотири Школи будуть оголошені на сайті www.irrp.org 6 червня 2017 року, відібрані учасники отримають на електронну пошту запрошення.

Анкету-заявку заповнити тут

Контакти: Інститут розвитку регіональної преси, тел.: +38 044 279 4199 або писати на адресу: irrp@ukr.net Democracy Study Center запрошує на безкоштовний онлайн курс

Democracy Study Centre спільно з ВУМ online розпочинають безкоштовний он-лайн курс «Громадськість та влада: дієві механізми впливу».

Відеокурс розрахований на тих активних громадян, які прагнуть дізнатися про актуальні та дієві способи взаємодії з владою, ініціювати прогресивні зміни, втілювати свої проекти та змінювати нашу країну, починаючи зі своєї громади та міста. З нього ви дізнаєтесь:

* Які є її форми співпраці з органами влади та органами місцеого самоврядування?

* Як скористатися електронними інструментами демократичної участі?

* Як функціонують українські громадські об‘єднання?

* Що таке громадська адвокація та як провести успішну адвокаційну кампанію?

Своїм досвідом та практичними порадами поділяться гості студії - знані активісти та громадські діячі. Сподіваємося, що їхні історії надихнуть і Вас на реалізацію власних планів та суспільно корисних ідей.

http://online.vum.org.ua/course/gromadskist-ta-vlada-diyevi-mehanizmy-vplyvu/

Онлайн-курс створений за фінансування, адміністративної та організаційної підтримки в рамках проекту Democracy Study Center (Центру вивчення демократії), який виконується спільно Німецько-Польсько-Українським Товариством та Європейсько-Українським Центром Молодіжної Політики.

Реєстрація та навчання на курсі відбуваються на постійній основі. Програма «Перший крок до успіху» у Північному регіоні

Стартував відбір до участі у програмі «Перший крок до успіху» у Північному регіоні. Метою програми є підтримка молодих жінок та дівчат, які готові і прагнуть розвивати свої громади та Україну в цілому, просувати ідеї молодіжного жіночого руху. Дедлайн - 14 травня 2017 р.

Метою програми є підтримка молодих жінок та дівчат, які готові і прагнуть розвивати свої громади та Україну в цілому, просувати ідеї молодіжного жіночого руху.

Регіон: Житомирська область, Київська область, Чернігівська область, Черкаська область, Вінницька область.

Ми чекаємо на активних молодих жінок і дівчат віком 17-22 роки із Північного регіону України, які:

* відчувають у собі лідерський потенціал та шукають можливості для втілення власних ідей;

* занепокоєні проблемами своєї громади та мають візію, концепцію покращення чи вирішення ситуації;

* шукають стартову підтримку у розвитку власних проектів та соціальних ініціатив.

Учасниця нашої програми має поділяти думку про те, що сучасна дівчина, молода жінка повинна мати свою позицію та активно її відстоювати, спроможна досягти успіху, стати лідеркою та зініціювати зміни у своїй громаді.

Запрошуємо приєднатися до спільноти молодих жінок-лідерок, які разом із програмою «Перший крок до успіху» вже втілили свої ідеї в життя та продовжують досягати успіху у різних сферах життєдіяльності.

Реалізація програми у Північному регіоні відбуватиметься наступним чином:

1 етап:

Оголошення про відкриту он-лайн реєстрацію до участі у програмі «Перший крок до успіху».

На цьому етапі відбудуться просвітницькі та мотиваційні заходи з метою активізації дівчат та жінок і презентації програми «Перший крок до успіху» спільно із партнерськими організаціями Північного регіону.

Реєстрація: дедлайн 14 травня 2017 р.

2 етап:

Відбір учасниць до фінальної 3-денної зустрічі у м. Житомирі.

Повідомлення про результати відбору до 28 травня 2017р.

3 етап:

Переможниці цьогорічного конкурсу будуть запрошені на 3-денну зустріч у м. Житомирі (8-10 липня 2017р.) та матимуть можливість:

* взяти участь у воркшопах із ґендерної рівності; розвитку лідерства;

* взяти участь у тренінгу з написання проектів;

* взяти участь у панельній дискусії про жіноче лідерство та консолідацію зусиль;

* зустрітися із успішними дівчатами та жінками, почути презентації, що надихають на дії;

* отримати неоціненний досвід від знайомства та спілкування із активними дівчатами та молодими жінками з різних регіонів України;

* долучитися до створення інформаційної кампанії на підтримку активних дівчат та їх взаємодію;

* взяти участь у конкурсі міні-грантів від УЖФ та отримати фінансування на реалізацію ідеї.

Якщо Вам цікаво більше дізнатися про заходи програми, її учасниць, запрошуємо Вас відвідати сторінки інтернет-журналу «Перший крок до успіху» та приєднатися до нашої спільної сторінки у мережі Facebook .

Перший крок до успіху ? це всеукраїнська Програма. Якщо Ви не знайшли в нашому оголошенні своєї області, зайдіть на сайт Програми і оберіть Ваш регіон” http://firststep.uwf.org.ua/rus/podii/128 Конкурс на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела

Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (РВЄ/РС) оголошує про початок прийому заявок на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела на 2017-2018 академічний рік. Дедлайн - 31 травня 2017 р.

Заявки прийматимуть до 31 травня 2017 року на електронну пошту havelfellowship@rferl.org. Заявка складається з даних про учасника, мотиваційного листа, зразків робіт, двох рекомендаційних листів, резюме, «Листа Вацлаву Гавелу», а також копії сертифікату про знання англійської мови (необов?язково).

Взяти участь у програмі можуть журналісти з України, Росії, Білорусі, Вірменії, Азербайджану, Грузії, Молдови. Стипендіати, які пройдуть відбір, матимуть нагоду стажуватися в редакціях головного офісу РВЄ/РС у Празі, співпрацюючи з досвідченими журналістами. Стажування триватиме з 1 листопада 2017-го до 30 червня 2018 року.

Мета стипендії імені Вацлава Гавела – підтримка перспективних журналістів із країн, де є проблеми з вільними і незалежними засобами інформації, у продовженні професійної діяльності на підтримку плюралізму. «Стимулом до створення програми стала віра колишнього президента Чехії Вацлава Гавела в роль журналістики як трансформатора репресивних режимів», – зазначають ініціатори премії.

Стипендія імені Вацлава Гавела – це спільна ініціатива РВЄ/РС і Міністерства закордонних справ Чехії. 5 хвиля конкурсу «ЗМІ за проєвропейські зміни в Україні»

ІЕД та Європейська Правда повідомляють про дедлайн 15 травня 2017 р. 5 хвилі конкурсу «ЗМІ за проєвропейські зміни в Україні» - http://www.ier.com.ua/ua/announce?pid=5340

У конкурсі можуть брати участь регіональні ЗМІ всіх типів (окрім державних): інтернет, друковані та електронні ЗМІ (телебачення та радіо), а також конвергентні ЗМІ, що поєднують кілька типів.

Проектні пропозиції з додатками слід надсилати на адресу rfr@ier.kiev.ua

Дедлайн: 15.05.2017 (18:00)

Конкурс грантів проводиться в рамках проекту «Просування реформ в регіони», який фінансується Європейським Союзом в рамках програми «Підтримка громадянського суспільства в Україні» Конкурс для фотографів на участь у програмі національних обмінів

Програма національних обмінів дає додаткові можливості для фотографів-аматорів та професійних фотографів, які готові висвітлювати життя міст, що постраждали в наслідок конфлікту на сході України, на підконтрольній Україні території Луганської та Донецької областей.

Хто може брати участь? Фотографи-аматори та професійні фотографи, які готові поїхати в підконтрольні Україні села та міста Луганської і Донецької областей для документування життя у поселеннях, що були у зоні конфлікту.

У рамках проекту фотограф отримує мікрогрант на 2-3-денний візит у місто географічно протилежного регіону. Під час візиту учасник має зібрати фото, які б символізувати відродження міста після активних військових дій, а також життя і побут людей. За результатами поїздки фотограф організовує фотовиставку (у власній громаді) та проводить невелику зустріч з відвідувачами виставки, де ділиться враженнями та емоціями від побаченого.

Для того, щоб взяти участь у Програмі національних обмінів, заповніть аплікаційну форму, вказавши село чи місто, обране для фотографування, та коротку мотивацію візиту. Заповнену аплікаційну форму просимо надсилати на електронну адресу obminy@kultura.org.ua із обов'язковим зазначенням теми листа - «Конкурс для фотографів».

Мікрогранти покривають витрати на проїзд, харчування, проживання, а також витрати на організацію фотовиставки (максимальна сума гранту становить 6 900 грн).

Дедлайн подачі заявок – 30 квітня 2017 року. Стань “Молодіжним делегатом від України до ООН”!

Мрієш виступити від імені української молоді y штаб-квартирі Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку? Бажаєш дізнатись про роботу ООН зсередини та спробувати себе у ролі дипломата? Готовий/а волонтерити та працювати з молодіжними організаціями протягом наступного року в Україні?

Тоді програма “Молодіжний делегат від України до ООН” саме для тебе!

Стань агентом змін на міжнародному рівні та частиною глобальної спільноти молодіжних лідерів з усього світу, здобудь цінні контакти, аби глобально та локально зробити відчутні зміни для молоді.

Якщо тобі 20-27 років, в даний час проживаєш в Україні, активно займаєшся питаннями молоді і відчуваєш у собі сили змінити світ, тоді ми з нетерпінням чекаємо на твою аплікацію!

Останній термін подачі аплікаційної форми 23:59, 19 травня, 2017.

Більше інформації щодо умов програми та процесу подачі заявки знайдете на сайті: http://uayouthdelegate.com Грантова програма підтримки ініціатив переселенців

КримСОС і Агентство ООН у справах біженців продовжують грантову програму допомогти волонтерським ініціативам переселенців в самостійному вирішенні їх проблем, захисту їх прав і свобод.

ОСНОВНІ УМОВИ:

• бюджет проекту до 25 000 грн;

• проект носить некомерційний, неполітичний і недискримінаційний характер;

• проект спрямований на вирішення викликів/проблем різного характеру, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи;

• кількість прямих/непрямих бенефіціарів допомоги, отриманої в результаті реалізації проекту;

• географія: м. Київ, Київська, Тернопільська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька, Волинська, Рівненська, Херсонська, Кіровоградська, Житомирська, Вінницька, Хмельницька, Чернігівська, Сумська, Полтавська, Черкаська області;

• довгостроковість результату проекту;

• оплата товару/послуги повинна бути проведена до 10 грудня 2017 року;

• співпраця з владою та іншими громадськими організаціями/ініціативними групами, на місцевому/національному рівнях.

Для участі у грантовій програмі необхідно заповнити заявку та надіслати її на e-mail: community@krymsos.com. Заявки приймаються щомісяця з 1 до 15 числа до 15 грудня 2017 року.

Для довідок пишіть на e-mail:community@krymsos.com або телефонуйте: (095) 031-53-97, (063) 073-16-19, (096) 684-88-47 (понеділок – п'ятниця 10:00 до 19:00).

Заявка та подробиці тут https://goo.gl/jGfZRf У Львівській бізнес-школі УКУ стартував набір на «Антикорупційну школу»

Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) спільно з партнерами – Львівським центром міжнародного права та прав людини та Transparency International Україна – запрошують представників громадського сектору, журналістів, активістів та молодих політиків локальних та державного рівнів до участі в навчальній програмі «Антикорупційна школа». Це – навчальна програма для тих, хто шукає інструменти для боротьби на локальному рівні!

Основним завданням програми ми бачимо: забезпечення учасників дієвими інструментами для боротьби з корупцією на локальному та загальнодержавному рівнях.

Тривалість програми – 3 модулі. Розклад*:

Перший модуль: 18-20 травня 2017 року.

Другий модуль: 15-17 червня 2017 року.

Третій модуль: 29 червня – 1 липня 2017 року.

У міжмодульний період учасники виконуватимуть завдання та читатимуть тематичні матеріали.

* У розкладі модулів можливі зміни, про які учасників повідомлять завчасно.

Програма є безкоштовною. Для участі у навчанні необхідно заповнити аплікаційну форму та пройти співбесіду.

Контактна особа: Володимир Набоков, vnabokov@lvbs.com.ua, +38 (093) 70-56-596.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У мешканця Ужгородщини в ...
Наступна новина: Учебное оборудование: Что ...

КОМЕНТАРІ