У Рівненській області прокуратура припинила незаконне користування фізичною особою 1 га лісових земель

У Рівненській області прокуратура припинила незаконне користування фізичною особою 1 га лісових земель

11.05.17 13:31 0 687
Апеляційну скаргу прокуратури Рівненської області судом задоволено та скасовано рішення суду першої інстанції, яким за позовом фізичної особи надано їй оплатно, на умовах договору лісового сервітуту, земельну лісову ділянку площею понад 1 га.

Йдеться про землі, що розташовані на території Кідрівської сільської ради Володимирецького району, та які за рішенням суду зобов'язано державне підприємство СЛАП «Володимирецький Держспецлісгосп» передати фізичній особі для потреб у використанні.

Водночас ухвалюючи дане рішення, суд не взяв до уваги той факт, що позов пред'явлено до неналежного відповідача, оскільки право власності на спірну земельну ділянку у державного підприємства відсутнє. У той же час сам позивач не довів у суді правову підставу для оспорюваного правовідношення, а саме – щодо наявності правовстановлюючих документів на будь-які суміжні земельні ділянки (у зв'язку з чим встановлюється лісовий сервітут) та можливості реалізувати його інтерес в інший спосіб, ніж встановленням цього сервітуту.

Крім того, у порушення вимог Закону України «Про землеустрій», технічна документація із землеустрою на земельну ділянку, на яку поширюється права сервітуту, не розроблялись.

Врахувавши принципову позицію прокуратури, апеляційний суд Рівненської області погодився із її обґрунтованими запереченнями та скасував незаконне судове рішення.

Таким чином, завдяки активній та принциповій позиції прокуратури Рівненської області з незаконного користування повернуто понад 1 га лісових земель.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ігор Гундич: До 19 травня ...
Наступна новина: Який вогнегасник найкраще ...

КОМЕНТАРІ