Кому можуть знадобитися юридичні послуги?

Кому можуть знадобитися юридичні послуги?

12.05.17 10:52 0 3737

Послуги юриста сьогодні дуже затребувані у всіх сферах життєдіяльності людини. Дуже часто різні фірми, компанії наймають юриста, як позаштатного співробітника, для захисту прав компанії в суді, або для якихось інших цілей. Це вигідно, коли компанія не хоче тримати в своєму штаті окрім всіх інших відділів ще і юридичний, якщо в ньому немає гострої необхідності і юристи потрібні тільки періодично.

У такому випадку укладається договір з юридичною фірмою (наприклад, в Києві), яка виділяє тій чи іншій організації своїх юристів на основі договору. У договорі прописується:

  • скільки годин на тиждень і скільки днів на місяць буде працювати юрист на дану компанію;
  • якими питаннями він буде займатися;
  • скільки коштує його робота за одну годину.

Таким чином, компанія, яка наймає такого юриста, може дуже непогано заощадити, тільки періодично викликаючи даного юриста для вирішення якихось поточних питань компанії.

Дуже часто юристів наймають поза штатом для будь-яких письмових чи усних консультацій, адже він навіть може не приходити в офіс самої компанії, а просто провести бесіду з начальником або директором по відеозв'язку. Також в послуги юриста можуть входити складання різних договорів, складання позовів до суду і захист в суді, складання заяви, перевірка на юридичну грамотність документів компанії, їх оформлення та коригування.

Часто послугами юриста користуються підприємці, які працюють самі на себе без управління будь-якою компанією. Звичайні покупці, споживачі, жителі міст теж користуються цією послугою, щоб вирішити суперечку в суді з якоюсь людиною або компанією, або дізнатися свої юридичні права, наприклад, на користування землею або спадком від померлого родича. Як все правильно зробити і оформити, які дії потрібно зробити в першу чергу, а які робити ні в якому разі не можна, також зможе підказати досвідчений і грамотний юрист.

Як вибрати юриста?

Найкраще звертатися в хороші солідні фірми, де працюю юристи вже зі стажем. Кожен юрист або адвокат, завжди спеціалізується на якійсь конкретній тематиці. Він не може бути компетентний абсолютно у всіх питаннях, це і неможливо.

При наймі юриста, звичайно, слід вивчити його портфоліо, напрямок діяльності, досвід роботи, особисто поспілкуватися, зрозуміти чи підходите ви один до одному для подальшої роботи по спільному вирішенню проблеми чи ні.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ