У Тернополі триває традиційний IX-й обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки»

У Тернополі триває традиційний IX-й обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки»

12.05.17 12:24 0 517
11 травня в м. Тернополі на навчально-тренувальній базі Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Тернопільській області стартував традиційний IX-й обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки» пам'яті учасника ліквідації аварії на ЧАЕС Леоніда Кудринського.

Як розповів начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області, полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей, мета заходу – популяризація серед дітей та молоді здорового і активного способу життя, підвищення рівня їх практичної підготовки до дій в екстремальних ситуаціях, оволодіння навиками само- та взаємодопомоги психологічної підготовки з питань реагування на надзвичайні ситуації, професійна орієнтація й популяризація професії рятувальника, а також розвиток дитячого руху «Школа безпеки» в області. Учасники – юні рятувальники - переможці районних та міського зборів-змагань.

Впродовж дня команди боряться за звання найкращої. Організатори змагань на всіх етапах створили умови, наближені до реальних, що допомогає дітям по-справжньому показати свої вміння та навички.

Привітав учасників змагань перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Крисак.

«Школа безпеки» – діє, вчить мужності, професіоналізму рятувальної справи, вчить бути справжніми патріотами свого народу. Тому дуже добре, що вже багато років поспіль в нашій області проводиться такий захід. Завдяки таким ініціативам ми виховуємо нових людей, які зможуть захистити себа та інших, адже мають необхідних багаж знань та розуміють, як діяти в тій чи іншій надзвичайній ситуації. Я переконаний, що здобуті знання пригодяться в житті. А нехай переможе сильніший!», - зазначив Іван Крисак.

За підсумками збору-змагання переможцям вручать перехідний Кубком пам'яті учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС полковника внутрішньої служби Леоніда Кудринського.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ