У день надання безвізового режиму Тернопільщина підняла прапори України та Євросоюзу

У день надання безвізового режиму Тернопільщина підняла прапори України та Євросоюзу

12.05.17 12:47 0 562
Тернопільщина активно підтримує європейський вектор розвитку України. Саме тому у четвер, 11 травня – в день, коли Україна отримала безвізовий режим з Європейським Союзом, під стінами Тернопільської облради та ОДА відбулася урочиста церемонія підняття Державного прапора України та прапора Євросоюзу. Також відбувся флешмоб з розгортання Державного прапора та підняття прапорців Євросоюзу.

У заході взяли участь голова Тернопільської ОДА Степан Барна, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, працівники апарату Тернопільської ОДА, депутати, державні службовці, молодь та активні учасники громадського життя області.

« визначний день – Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання нам, громадянам України, права на безвізові подорожі. Цього рішення ми чекали багато років. Водночас – це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до європейських традицій і цінностей», – наголосив Степан Барна.

Разом з тим він зазначив, що відповідно до ухвалення Радою міністрів Євросоюзу рішення про надання безвізового режиму 17 травня відбудеться його офіційне підписання в європейському парламенті у Страсбурзі, участь у церемонії якого візьме Президент України Петро Порошенко. Далі рішення опублікують в офіційному віснику ЄС, і через 20 днів після публікації безвіз почне діяти – попередньо з 11 червня 2017 р.

Нагадаємо, 26 квітня 2017 року посли ЄС схвалили безвізовий режим для українців. Європарламент 6 квітня проголосував за надання Україні безвізового режиму з ЄС. За це рішення проголосував 521 європарламентар. Проти – 75, 36 утрималися.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На дорогах Тернополя ...

КОМЕНТАРІ