Тернопільщина приймає Міжнародні змагання кінологів-митників

Тернопільщина приймає Міжнародні змагання кінологів-митників

12.05.17 12:04 0 533
Для України і Тернопільської області зокрема в умовах наближення до Євросоюзу дуже важливим є обмін досвідом з іншими країнами. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час урочистого відкриття ІІІ Міжнародних змагань кінологічних команд Україна-2017, які організовано Державною фіскальною службою України.

«Мені приємно, що змагання такого рівня відбуваються на Тернопільщині. Дякую європейським країнам, команди яких тут, за підтримку, розуміння і бажання навчатися самим і вчити нас. Це певне визнання і чіткий сигнал про те, що Україна – Європа, адже тут тренуються кінологи з європейських країн світу», - зазначив Степан Барна.

Водночас очільник звернув увагу на те, що Тернопільщина потрапила у митний експеримент, який передбачає створення умов для розмитнення товарів та послуг у Тернопільській області. «Минулого року у нас було перевиконання митного збору на 107 мільйонів гривень. Цьогоріч ми уже перевиконали план на суму близько 80 мільйонів гривень. Все це завдяки створенню сервісу з розмитнення продукції і товарів на території тернопільської митниці. Для подальшого розвитку без нашої митниці, в тому числі і їхньої кінологічної служби не обійтися», - зауважив Степан Барна.

Невід'ємною складовою роботи митниці є дресирування собак. Завдяки міжнародним змаганням, кінологічні команди здобуватимуть новий досвід професійної підготовки та використання кінологічних команд. Вдосконалюватимуть майстерність, навики застосування службових собак для оперативного виявлення і припинення контрабанди наркотичних засобів, психотропних речовин, зброї, набоїв, тютюнових виробів, а також інших товарів, що незаконно переміщуються через митний кордон.

За словами в.о. Голови фіскальної служби України Мирослава Продана, такий міжнародний досвід є дуже позитивним та необхідним, адже не у кожній розвиненій країні представлені кінологічні служби. «Значна кількість випускників ТНЕУ працевлаштовані і проходять відповідну переддипломну практику в департаменті кінологічного забезпечення, є повна взаємодія і розуміння. Ми задоволені рівнем фахівців, які виходять з даного закладу, тому саме Тернопіль став місцем для проведення таких масових заходів», - зазначив він.

Учасники з десяти країн світу протягом двох днів обмінюватимуться досвідом та змагатимуться на базі Тернопільського національного економічного університету. За результатами змагань визначатимуть кращі кінологічні команди.

Як зауважив ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий, проведення міжнародних кінологічних змагань на Тернопільщині є підтвердженням тісної співпраці, направленої на покращення кадрового забезпечення державної фіскальної служби і зміцнення іміджу України як європейської держави.

Довідково: ІІІ Міжнародні змагання кінологічних команд Україна-2017 з пошуку наркотичних засобів, зброї, набоїв та тютюнових виробів проводить Державна фіскальна служба України: Головне управління ДФС у Тернопільській області, Тернопільська митниця ДФС, Тернопільська об'єднана державна податкова інспекція ГУ ДФС у Тернопільській області, Департамент спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС спільно з Тернопільським національним економічним університетом.

Для участі у змаганнях запрошено кінологічні команди митних служб: Азербайджанської Республіки, Республіки Молдова, Грузії, Республіки Білорусь, Республіки Польща, Федеративної Республіки Німеччина, Республіки Болгарія, Словацької Республіки, Чеської Республіки, Турецької Республіки; кінологічні команди правоохоронних органів і організацій України: Державної фіскальної служби України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Державного підприємства міжнародних авіаліній «Бориспіль».

Запрошено представників: Всесвітньої митної організації, проекту TWINNING, Посольства ФРН в Україні, Консультативної місії ЄС (EUAM), Місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM), Кінологічної спілки України, тютюнових компаній: «Imperial Tobacco Ukraine» та «Japan Tobacco International Ukraine».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Промова голови ...
Наступна новина: Чернігів: У цьому місяці ...

КОМЕНТАРІ