В Луцьку напрацьовано методи нейтралізації неприємного запаху

В Луцьку напрацьовано методи нейтралізації неприємного запаху

12.05.17 12:22 0 535
Під час шньої прес-конференції заступник міського голови Костянтин Петрочук розповів про причини неприємних запахів у районах Вересневого, ЛПЗ, вулиці Львівської міста Луцька та шляхи вирішення проблеми.

За його словами, міська влада відреагувала на скарги, які надійшли від мешканців названих мікрорайонів. На прохання міської ради була проведена перевірка Держекоінспекцією із залученням місцевих екологів на предмет виявиявлення джерел запахів. Потім відповідними спеціалістами було напрацювано методи нейтралізації неприємного запаху.

Основні причини неприємного запаху в Луцьку – це відходи із заводу, який виготовляє етиловий спирт, що знаходиться на території цукрового заводу, та незаконний злив фекалій. Саме дріжджі, контактуючи з фекаліями, породжують сморід.

Щоб цю проблему вирішити, Луцька міська рада домовилася із заводом про створення цеху для відбору газу. Також відстойники цукрового заводу обкопують, щоб унеможливити доїзд транспортних засобів з фекаліями.

Окрім того, підготовлене звернення до громадських активістів та поліції щодо організації цілодобового чергування з метою виялення несанкціонованого завезення нечистот. Також з Гіркої Полонки вивозилися на поля фекальні відходи, проте, після перемовин, вдалося припинити цю негативну практику. Залучивши рятівників, відстійники почистили від трупних залишків, які там знайшли, та провели знезараження. Це також дало позитивний результат.

Ще міська рада має наміри звернутися до обласної державної адміністрації щодо спільного вирішення проблеми.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ