Чернівці: Зміни щодо надання житлових субсидій

Чернівці: Зміни щодо надання житлових субсидій

12.05.17 13:05 0 524
Постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017р. внесено зміни до Постанови КМУ від 21.10.1995р. №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Зокрема, залишки невикористаних субсидій на оплату опалення – в обсягах до 100куб.м. природного газу та 150квт. електроенергії, що виникли у зв'язку з економним споживанням природного газу та електроенергії будуть монетизовані.

Субсидіантам, які вели енергоефективне домогосподарство, для отримання коштів необхідно буде з 1 липня до 1 вересня подати заяву у місцеве управління соціального захисту населення за місцем перебування на обліку, на підставі якої здійснюватиметься виплата грошової компенсації.

Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідкувати у своїй платіжці або звернутись до постачальника газу чи електроенергії, якщо вони використовуються для опалення, для отримання відповідної інформації.

Компенсацією за невикористану субсидію перераховують на особовий рахунок одержувача в банківській установі або виплачуватимуть через поштове відділення. Відкриття рахунку в банку, як і вибір самої уповноваженої банківської установи, через які проводяться виплати соціальних допомог та пенсій, здійснюються субсидіантом самостійно. На час подання заяви на виплату компенсації рахунок в банку повинен бути вже відкритим.

Крім того, внесеними змінами до сукупного доходу сім'ї при призначенні житлової субсидії не враховуватиметься допомога на дітей, над якими встановлено опіку та піклування.

Якщо раніше житлова субсидія на опалювальний сезон призначалась на період з 1 жовтня по 30 квітня і перераховувалась відповідно до рішення органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади про дату початку та закінчення опалювального сезону, то у 2017-2018 рр. для користувачів централізованого опалення залишається прив'язка до відповідних рішень органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади, а для тих, у кого індивідуальне опалення, субсидія на опалювальний сезон призначається на період з 15 жовтня до 15 квітня.

Крім вищезазначеного, внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2014р. №409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» в частині встановлення соціальної норми житла для домогосподарств, що складаються з однієї-двох непрацездатних осіб, у розмірі 75кв.метрів на домогосподарство.

На основі змін, у травні органи соціального захисту населення проведуть перепризначення субсидій на наступний рік та розрахують її розміри на літній період, а з жовтня – на новий опалювальний сезон.

Повторно подавати документи на призначення житлової субсидії необхідно буде лише тим отримувачам субсидії, хто орендує житло, а також у кого відбулись зміни у складі сім'ї та бажаючим отримати субсидію на придбання твердого палива та скрапленого газу, де відсутнє централізоване опалення.

Необхідно звернути увагу, що отримувачі житлових субсидій зобов'язані протягом місяця повідомити в органи соціального захисту населення про зміни :

• складу зарєєстрованих у житлі : хтось виписався чи прописався;

• соціального статусу членів сім'ї : хтось звільнився або влаштувався на роботу, став пенсіонером;

• про здійснення одноразової покупки, яка перевищує 50 тис.грн;

• змін користування комунальними послугами: відмовилися від централізованого опалення, перехід на індивідуальне опалення чи навпаки, тощо.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернігові урочисто ...

КОМЕНТАРІ