Чернігів готується підвищити зарплату педагогів у ДНЗ,профтехосвіті та позашкільних навчальних закладах з 1 липня

Чернігів готується підвищити зарплату педагогів у ДНЗ,профтехосвіті та позашкільних навчальних закладах з 1 липня

12.05.17 14:36 0 589
На своєму засіданні виконком Чернігівської міської ради схвалив проект рішення про підвищення тарифних розрядів педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів.

Мова йде про підвищення заробітних плат педагогам тих навчальних закладів, які фінансуються з міського бюджету м. Чернігова. У результаті будуть вирівняні умови оплати праці педагогічних працівників, які отримують заробітну плату за рахунок освітньої субвенції з державного та місцевого бюджетів.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України*, для навчальних закладів, які фінансуються за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, таке підвищення вже відбулося з 1 сіяня цього року. Для всіх інших закладів та установ освіти воно в Україні передбачається з 1 вересня.

Проте, ця ж постанова надає право на місцевому рівні здійснити таке підвищення раніше – якщо органи місцевого самоврядування мають такі можливості. Місто Чернігів іде на цей крок.

Підвищення розмірів оплати праці передбачається з 1 липня; додаткові витрати місцевого бюджету складуть при цьому 4 млн грн.

Виконком міської ради «за» це рішення був одноголосно. Згідно процедур, остаточним і чинним воно стане після схвалення на сесії міської ради.

* Постанова Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року № 974 “Про внесення зміни у додаток 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298”

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях поліцейські ...
Наступна новина: Чернівці: На вулицях міста ...

КОМЕНТАРІ