Основні різновиди плитки

Основні різновиди плитки

12.05.17 17:13 0 4302

Області застосування будівельної плитки досить широкі. Її широко використовують для облицювання стін кухонь, печей і камінів, ванних кімнат, басейнів, фасадів будівель, плитку застосовують в якості підлогового покриття, викладають нею доріжки, тераси, сходи і т. д.

По області застосування плитку можна умовно розділити на кілька груп:

  • настінна;
  • для підлоги;
  • стельова;
  • фасадна;
  • тротуарна;
  • декоративна;
  • обробна і облицювальна.

Дуже популярною є керамічна плитка, вона досить широко застосовується для обробки різних об'єктів, її особливість полягає в тому, що вона володіє такими позитивними для плитки якостями, як: гігієнічність, вологостійкість, вогнетривкість, морозостійкість, крім цього керамічна плитка є діелектриком і стійка до хімічних впливів. До речі, придбати керамічну плитку ви можете в інтернет-магазині будівельних матеріалів: .

Настінна плитка

Якщо така плитка застосовується для обробки ванної кімнати, то вона повинна мати вологостійкість і гігієнічність. Настінна плитка для кухні повинна бути стійкою до термічного впливу, а також до впливу води, забруднень, жиру та миючих хімічних засобів. Сучасна настінна плитка імітує практично будь-які фактури, так само настінна плитка дозволяє створювати різні ефекти: «під шпалери, фактуру дерева, мармуру, металу, тканини, шкіри» і т. д. Настінна плитка позначається зображенням долоні, морозостійка настінна плитка позначається сніжинкою, кількість випалень - язиками полум'я.

Плитка для підлоги

Така плитка дуже сильно відрізняється від інших видів підлогових покриттів, оскільки має малу зношуваність, високу міцність і витримує дуже великі вагові навантаження. Плитка для підлоги широко застосовується для оформлення різних інтер'єрів, підлог ванних кімнат, кухонь, коридорів і житлових приміщень. Дана плитка має значок ступні на тлі чорного кольору. Плитка на підлогу з підвищеним рівнем зносостійкості має той же значок, тільки ступня чорного кольору на заштрихованому полі.

Фасадна плитка

Ця плитка є оздоблювальним матеріалом, який призначений для різних видів зовнішніх облицювальних робіт. Фасадна плитка добре підходить для обробки зовнішніх стін житлових будинків і приміщень, причому такою плиткою можна покрити не тільки нові будівля, а й старі, які були схильні до впливу часу. Така плитка дуже затребувана в приватному будівництві і в реставраційній сфері. При проведенні грамотних реставраційних робіт, застосовуючи фасадну плитку, можна зберегти первозданний вигляд будівлі. Ця плитка, може відтворити абсолютно будь-який колір і текстуру, зовні ідентичну натуральному каменю.

Тротуарна плитка

Бетонна тротуарна плитка виготовляється промислово з суміші цементу, заповнювача і води. Таку плитку дуже просто в укладати і стежити за її станом. На відміну від асфальтового покриття, тротуарна плитка не перешкоджає живленню рослин водою і газообміну. Вона може витримує великі перепади температур, не плавиться від сонця і не виділяє шкідливі гази. Тротуарна плитка використовується для покриття тротуарів, вулиць, підходів до будівель і інших поверхонь. При її укладанні необхідно врахувати відведення води в дренажні системи.

Декоративна плитка

В її основі лежить гіпс з різними добавками, вона часто пофарбована барвниками по всій масі. Дана плитка складається з двох частин: основна (фонова) плитка + декоративні елементи: вставки, панно і бордюри. Така плитка найчастіше має фактуру каменю чи цегли. Крім житлових приміщень і квартир, декоративна плитка використовується в готелях, ресторанах, офісах та виставкових залах. Основними недоліками декоративної плитки є низька морозостійкість і високе водопоглинання. Оскільки дана плитка дуже сильно вбирає в себе воду, то це обмежує область її застосування до обробки поверхонь виключно в сухих приміщеннях.

Обробна і облицювальна плитка

Як правило, облицювальна плитка являє собою прямокутні пластини з обпаленої кераміки. Часто в якості облицювальної плитки можуть застосовуватися такі види плитки як: декоративна і фасадна. Вона часто застосовується для облицювання стін і підлоги, являє собою прості одноколірні прямокутні плитки, або складну мозаїку різних форм, розмірів, кольорів і дизайнів. Ця плитка: вогнетривка, гігієнічна, легко миється, деякі її види є морозостійкими. Для облицювання стін і підлоги найчастіше застосовують найпопулярнішу - керамічну плитку. Також її використовують для обробки камінів, басейнів, фасадів та цоколів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Переваги кондиціонерів ...

КОМЕНТАРІ