Лазерна імплантація зубів

Лазерна імплантація зубів

13.05.17 12:47 0 3471

З кожним днем  з'являються нові методи лікування і протезування в стоматології. Один з таких інноваційних способів усунення дефектів зубного ряду є лазерна імплантація. Так, імплантація штучних зубів за допомогою лазера має ряд переваг, серед яких: швидкість операції і практична відсутність ускладнень.

Про це та інші особливості імплантації цього виду нам розповість співробітник київської стоматологічної клініки "Артіс": http://art-is.com.ua/content/lazernaya-implantaciya, в якій безпосередньо можна провести дану процедуру.

Що це таке?

Даний метод вважається одним з передових у сфері імплантології і відрізняється більш досконалим підходом у порівнянні з традиційним способом імплантації. Лазерна імплантація проводиться так само, як і класична. З тією лише різницею, що замість скальпеля використовується лазерний промінь. Десна розрізається, в кістку вставляється імплант, і рана зашивається. Щоб уникнути деформації інших зубів на ясна встановлюються пластикові протези. Після приживлення рана знову розрізається, і до титанової основи приєднується штучний зуб.

Операція проходить практично безболісно. Відсоток приживлення - 98%.

Крові мало, так як лазерний промінь миттєво припікає кровоносні судини. Шматочки металу не потрапляють на поверхню штучного кореня, тому після вживлення імплантату людина не відчуває неприємних відчуттів, пов'язаних з ефектом гальванізації.

Етапи проведення процедури:

  • Підготовка та вживлення імпланта. Підготовча робота включає в себе розрахунок ваги майбутнього зуба, передбачування навантажень на ясна, розмір кісткової тканини. Якщо лікар вважає, що кісткової тканини не вистачає, він призначає процедуру синусліфтінга - нарощування кісткової тканини;
  • Встановлення штифта. За допомогою лазера в яснах «випаровується» невелика ділянка. Далі лазерним променем робиться надріз, в який вводиться імплантант. Для встановлення використовується фізіодиспансер - високотехнологічний, точний і чутливий прилад. На ясна накладається шов та встановлюється тимчасовий протез;
  • Пацієнт відправляється додому, і настає період загоєння. Тривалість цього періоду залежить від особливостей організму і знаходиться в межах 2-6  місяців. За цей час імплантат зростається з кістковою тканиною і повністю приживається;
  • Імплантація зуба. У період загоєння лікар регулярно робить огляди. Коли стоматолог бачить, що імплант повністю вжився в кісткову тканину, він приступає до другого етапу імплантації. Знову задіюється лазерний промінь. Стоматолог променем розкриває ясна в місці імплантації і встановлює на титановий «корінь» коронку. Найпопулярніші матеріали для коронок на сьогоднішній день - це металокераміка, безметалева кераміка, цирконій, титан.

Переваги:

  1. Відсутність кровотечі під час операції;
  2. Мала площа надрізу;
  3. Економія часу;
  4. Стерильність;
  5. Відсутність побічних ефектів;
  6. Використання невеликої кількості анестезуючих препаратів;
  7. Психологічний ефект;
  8. «Довічний» термін експлуатації.

Показання

Лазерний промінь не робить ніякого негативного впливу на організм. Щоб не пошкодити зір, лікар і пацієнт на час процедури повинні надягати спеціальні окуляри. Показання до лазерної імплантації збігаються з показаннями до традиційної імплантації. Якщо в анамнезі спостерігається наявність алергічних реакцій, перевага віддається лазерному методу. Вікових обмежень немає: імплантати встановлюють і молодим, і літнім людям.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Переваги кондиціонерів ...
Наступна новина: Почему важно обращать ...

КОМЕНТАРІ