Чернігівський міський голова розповів про сезонні ремонтні роботи цього року

Чернігівський міський голова розповів про сезонні ремонтні роботи цього року

14.05.17 09:58 0 555
Усі сезонні ремонтні роботи в Чернігові цього року починаються згідно графіків. На цьому наголосив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вчора на засіданні виконкому міської ради.

- По ремонтних роботах у Чернігові - цього року вони на всіх об'єктах розпочинаються вчасно, - сказав він. – Затримок із заходом підрядників на об'єкти в закладах освіти чи медицини в нас нема, все відбувається планово.

Що стосується реконструкційних робіт у місті - це дороги, парки, сквери, - їх, звісно, значно ускладнюють необхідні тендерні процедури, але і тут ми йдемо за графіком, - продовжив міський голова. – Принагідно хочу проінформувати членів виконкому і чернігівців, що «вузьким місцем» у капітальних ремонтах дорожнього покриття є заміна бордюрів, бо вона найбільш тривала. Щоби здолати цю проблему, ми з даним видом робіт пішли вперед від графіку. Можливо, саме через це є деякі незручності, але так ремонтні роботи можна здійснити швидше.

Усі планові роботи з ремонту дорожнього покриття в місті ми плануємо здійснити до кінця вересня. Під питанням тільки додаткові: можливо, встигнемо до кінця року відремонтувати ще або вул. Київську від проспекту Миру до магазину «Поляна», або одну смугу вул. Рокоссовського від вул. Шевченка до Зеленбуду. Швидше за все, це буде сторона, яка ближча до дитячої поліклініки №2.

Що стосується скверів: я сподіваюся, що, з урахуванням і дотриманням необхідних процедур, сквер ім. Богдана Хмельницького до кінця жовтня буде закінчений повністю – з плануванням грунтів і штучним поливом, з ремонтом вулиць відповідно Шевченка і Полуботка, з будівництвом фонтанів. Такі строки тому, що за фонтанами трохи затримка – але я думаю, що ці 4 місяці тепла буде достатньо, щоб закінчити роботи повністю. Місто отримає красивий і в повній мірі сучасний сквер, - сказав Владислав Атрошенко.

Також міський голова зазначив, що в ремонтах доріг цього року для поточних ремонтів обрана більш економічна технологія, аби вони не перетягували на себе фінансування. Натомість, кошти максимально зосереджені на капітальних ремонтах доріг, після яких покриття прослужить довше.

«У всьому, що стосується будівельних робіт, принцип такий: краще ми зробимо якісно, щоби потім не перероблять», - зауважив мер.

Довідково:

Як вже повідомлялося раніше, цього року в Чернігові заплановані капітальні ремонти таких вулиць:

- вул. Мазепи (від Ремісничої до площі Перемоги)

- проспект Миру (від Котляревської до Стрілецької)

- вул. Пушкіна

- вул. Преображенська

- Шевченка - від площі до Красного мосту

- Полуботка - від площі до Білого мосту

- вул. Попудренка

- вул. Жабінського (водовідведення).

- початок ремонту вул. Київської (від Мегацентру)

- вул. Рокоссовського

На це вже в 2017 році з міського бюджету додатково виділено близько 90 млн грн.

Окрім того, 7 млн передбачено цього року на ямковий ремонт, 20 - на відновлення внутрішньодворових проїздів, 7 - на ремонт доріг у приватному секторі.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ГРАФІК ВИЇЗНИХ ПРИЙОМІВ ...

КОМЕНТАРІ