У Луцьку перебуває делегація з Європейської федерації легкої атлетики та Національного олімпійського комітету України

У Луцьку перебуває делегація з Європейської федерації легкої атлетики та Національного олімпійського комітету України

14.05.17 10:44 0 498
У Луцьк завітали президент Європейської федерації легкої атлетики Свейн Арне Хансен, члени Ради Європейської федерації легкої атлетики Грегор Бенчіна та Мартен Гулай, заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка. У рамках візиту у наше місто поважні гості зустрілися з секретарем міської ради, виконувачем повноважень міського голови Ігорем Поліщуком. Участь у розмові також взяли заступник міського голови Костянтин Петрочук, заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк, президент федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк, голова правління фонду Ігоря Палиці “Тільки разом” Олександр Товстенюк.

Ігор Поліщук, розпочинаючи зустріч, наголосив, що йому приємно вітати таких поважних гостей у Луцьку. За його словами, спорт для міста Луцька є пріоритетним напрямком розвитку. “Ми прагнемо розвивати як масовий, так і професійний спорт. Луцька міська рада підтримує фінансово спорт. Якщо спортивним громадським організаціям у 2014 році фінансування становило 40 тисяч гривень, то у 2017 — 850 тисяч гривень”, - наголосив він.

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови зазначив, що стадіон “Авангард” адаптований для легкоатлетичних видів спорту. Він один з двох сертифікованих в Україні для проведення змагань міжнародного рівня. Він реконструйований за кошти Благодійного фонду Ігоря Палиці “Тільки разом”. Були вкладені значні кошти і такі капіталовкладення виправдали себе, адже у Луцьку уже відбувалися великі спортивні змагання.

Ігор Поліщук додав, що Луцьк дуже комфортне місто. На незначній відстані знаходиться від Львова, де є міжнародний аеропорт.

Президент Європейської федерації легкої атлетики Свейн Арне Хансен подякував за можливість зустрітися. Він наголосив на важливості розвитку спортивної інфраструктури. За його словами, необхідно створювати умови, аби молодь мала можливість фізично розвиватися.

Також Свейн Арне Хансен додав, що мав розмову з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, під час якої обговорили питання проведення у нашій країні міжнародні легкоатлетичні змагання. За його словами, нині наша держава переживає складні часи, але переконаний, що у Луцьку безпечно проводити спортивні заходи.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка наголосив, що у Луцьку та Волинській області приділяють значну увагу розвитку спорту. Він подякував Ігорю Палиці та його фонду “Тільки разом” за реконструкцію “Авангарду”. За його словами, Луцьк тепер має чудову спортивну арену. Сергій Бубка наголосив, що сприятимуть, аби у адміністративному центрі Волині проходили престижні спортивні змагання.

Подякував за зустріч й президент федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк. Він зазначив, що Луцьк - древнє місто з історією, яке є має чудову інфраструктуру. За його словами, хочеться, аби в Україні відбувалося більше міжнародних змагань.

На завершення зустрічі Ігор Поліщук вручив гостям символічні подарунки.

Потому, гості разом з секретарем міської ради, виконувачем повноважень міського голови Ігорем Поліщуком оглянули стадіон “Авангард”.

А під час екскурсії центральною частиною міста поклали квіти до пам'ятного фотостенду “Героям Небесної Сотні”.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Представники малих та ...

КОМЕНТАРІ