В Луцьку відбувся “круглий стіл” щодо діяльності КП “Ласка”

В Луцьку відбувся “круглий стіл” щодо діяльності КП “Ласка”

14.05.17 08:28 0 551
Діяльність КП “Ласка” уже тривалий час перебуває у полі зору лучан, яким небайдужа доля тварин. за “круглим столом” зібралися представники влади, зоозахисники, волонтери та лучани, аби обговорити подальшу долю підприємства, його перспективи та основні проблемні питання, а також заслухати численні зауваження від громадськості. В обговоренні взяли участь заступник міського голови Костянтин Петрочук, депутати Павло Данильчук, Борис Смаль та Олександр Кравченко, директор КП “Ласка” Богдана Новарчук, зоозахисники, волонтери, представники громадськості.

Розпочинаючи обговорення, заступник міського голови Костянтин Петрочук зазначив, що неодноразово до Луцької міської ради надходять скарги щодо незадовільної роботи КП “Ласка”. “Лучани скаржаться на неприпустимі умови утримання тварин та численні фінансові махінації з боку директора. ми знову зібралися, аби обговорити подальшу долю підприємства, заслухати аргументи як противників, так і прихильників діяльності КП “Ласка” та спільно напрацювати пропозиції для подальшої роботи”, - акцентував він, закликавши усіх до конструктивного діалогу.

В свою чергу, директор КП “Ласка” Богдана Новарчук розповіла про роботу підприємства, акцентуючи на тому, що зараз триває добудова стерилізаційного центру та незабаром побудують притулок для тварин європейського типу. Також вона наголосила на тому, що підприємство готове співпрацювати й з громадськими організаціями, які опікуються безпритульними тваринами та спільно працювати у цьому напрямку.

Учасники обговорення висловлювали свої зауваження, що стосуються роботи КП “Ласка”, зокрема відсутність належної документації актів прийому-передачі тварин до рук господарів та опікунів, неналежні умови утримання тварин, відсутність обліку безпритульних тварин та інші.

Після тривалої дискусії Костянтин Петрочук зауважив, що неодмінно буде проведена службова перевірка за фактом відсутності актів прийому-передачі тварин, адже це є вагомою підставою для проведення службового розслідування. Також буде вивчатися питання відлову тварин та їх повернення, зокрема й до інших міст. Також він закликав усіх громадян у разі виявлення будь-яких порушень чи вимагань під час передачі тварин надсилати звернення. Окрім цього, порекомендував ввести до керівного складу підприємства ще одну кандидатуру.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Григорій Шергей: ...
Наступна новина: Чернівецьких школярів ...

КОМЕНТАРІ