В Луцьку відкриті дані – відкриті можливості

В Луцьку відкриті дані – відкриті можливості

14.05.17 08:50 0 525
11 травня відділ програмно-комп'ютерного забезпечення спільно із загальним відділом провели навчання за тематикою «Відкриті дані: якість, допустимі формати, захист персональних даних».

Минув рік, як відповідно до Постанови КМУ № 835 від 21 жовтня 2015 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних», органи місцевого самоврядування зобов'язані публікувати дані у формі відкритих даних.

За цей рік була зроблена значна робота у цьому напрямку. Луцька міська рада на державному порталі відкритих даних оприлюднила 34 набори даних, з них 9 оприлюднено Департаментом соціальної політики. Наша робота сприяла тому, що Україна за цей рік піднялась на 30 позицій у світовому рейтингу і займає 24 місце за відкритими даними.

Використання відкритих даних дасть можливість створювати інноваційні проекти, що матимуть суспільне значення та комерційний потенціал. Адже відкриті дані мають економічну цінність, коли на основі них створюються продукти або сервіси, що допомагають вирішувати повсякденні проблеми та покращують якість життя.

Під час навчання мова йшла про якість та допустимі формати відкритих даних, про врахування захисту персональних даних при створенні та публікації відкритих даних, а також про перспективи розвитку відкритих даних та їх уніфікацію.

Начальник загального відділу Надія Бортнік повідомила присутнім, що від виконавчих органів міської ради надійшли пропозиції щодо розширення Переліку відкритих даних. Ще існує ряд проблем, які ми повинні вирішити. Особливу увагу треба приділяти актуальності інформації та її своєчасному оновленню, вибору правильної структури даних та уніфікації даних з використанням метаданих/опису даних.

Відділ програмно-комп'ютерного забезпечення, 724050

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирська ...
Наступна новина: На Вінничині вирок щодо ...

КОМЕНТАРІ