Презентація відреставрованих пам'яток іконопису у Музеї волинської ікони

Презентація відреставрованих пам'яток іконопису у Музеї волинської ікони

14.05.17 11:49 0 566
У Музеї волинської ікони відбулася презентація історичних документів, пам'яток іконопису та олійного живопису, які були відреставровані у Національному науково-дослідному реставраційному центрі України та Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури.

Серед відреставрованих ікон – «Христос у потирі» 1737 р., «Свята Варвара», «Моління про чашу», «Святий Онуфрій» XVIII ст., «Святі Іоан і Марко» ХІХст.. На виставці вперше були представлені три документи на пергаменті, зокрема: «Альберт-Станіслав Радзивіл про реліквії в костелі єзуїтів в Олиці» 1644 р., «Про використання маєтків єзуїтів у Польщі Севастьяном Козеровським, деканом Олицької колегіати» 1752 р., «Про надання Олицькій колегіаті князем Карлом-Станіславом Радзивілом у довічне володіння землі Ямпольського і Колківського костелів» 1773 р. Надзвичайно цікавим експонатом є Градуал (1642 р.) - укописний літургійний музичний твір, який зберігся у фрагментах (три аркуші). Колекцію західноєвропейського живопису музею поповнив «Портрет Людвига Грохальського», написаний художником Глечарським у Польщі (ХІХ ст.)

Представила відреставровані пам'ятки учасникам заходу провідний науковий співробітник Музею волинської ікони Людмила Карпюк. Цікавою інформацією про історію експонатів поділилися Наталія Шевченко - провідний науковий співробітник наукового відділу хіміко-фізичних досліджень Національного науково-дослідного реставраційного центру України, Анатолій Силюк - директор Волинського краєзнавчого музею та Наталія Пушкар - головний хранитель Волинського краєзнавчого музею.

Департамент культури 720447

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Кількість ...
Наступна новина: Надійшло повідомлення про ...

КОМЕНТАРІ