Чернівці: Завершено щорічну оцінку діяльності головних бухгалтерів бюджетних установ

Чернівці: Завершено щорічну оцінку діяльності головних бухгалтерів бюджетних установ

14.05.17 09:04 0 620
На виконання вимог статті 112 Бюджетного кодексу України, п.2 Типового положення про бухгалтерську службу бюджетної установи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.01.2011 N 59, наказу Міністерства фінансів України від 01.12.2011 №1537 «Про затвердження Порядку проведення оцінки виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень»

управлінням Державної казначейської служби України у м.Чернівцях проведено зовнішнє оцінювання виконання головними бухгалтерами бюджетних установ своїх повноважень за 2016 рік.

Із 75 бюджетних установ, що обслуговувалися в управлінні Казначейства станом на 1 січня 2017 року, у 53 бюджетних установах (71% від загальної кількості) проводилася оцінка діяльності головного бухгалтера.

Необхідно відзначити підвищення рівня бюджетної дисципліни серед керівників бухгалтерських служб бюджетних установ. Зокрема, усі без виключення головні бухгалтери, щодо яких було проведено зовнішнє оцінювання, отримали позитивний результат. Із них, 51 головний бухгалтер отримав максимальну кількість балів. У діяльності 2 -х головних бухгалтерів, або у 4% тих, що підлягали оцінюванню, у 2016 році було зафіксовано недоліки, що вдвічі менше показника минулого року.

В 22-х бюджетних установах не проводилося оцінювання діяльності за минулий рік з різних причин: перебування у відпустках по вагітності і пологах, по догляду за дитиною до 3-х (6-ти) років, звільнення головного бухгалтера до початку проведення оцінки його діяльності, призначення на посаду на визначений термін, перебування на займаній посаді менше року тощо. Порушення бюджетного законодавства, що виявлялися управлінням Казначейства у 2016 році зафіксовані більшою мірою в діяльності головних бухгалтерів, що перебували на посаді менше року або тимчасово виконували обов'язки.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині вирок щодо ...
Наступна новина: В Україні триває Тиждень ...

КОМЕНТАРІ