Провідні та перспективні чернівецькі спортсмени отримають стипендії міського голови

Провідні та перспективні чернівецькі спортсмени отримають стипендії міського голови

14.05.17 08:00 0 820
Відтепер згідно з рішенням виконавчого комітету встановлено 15 стипендій міського голови для провідних та перспективних спортсменів міста. Кожна з них встановлена у розмірі прожиткового мінімуму і призначається за рахунок коштів міського бюджету, передбачених на розвиток фізичної культури і спорту.

Стипендії призначаються персонально для матеріального стимулювання, забезпечення можливості постійного спортивного вдосконалення, стимулювання їх в успішних виступах у національних та міжнародних змаганнях, які сприяють уславленню міста на Всеукраїнському і міжнародному рівнях.

З них не менше 5 стипендій призначаються спортсменам Чернівців віком до 18 років. Не менше 11 стипендій призначаються спортсменам за підсумками їх виступів в олімпійських видах спорту у номерах програми, що входять до програми Олімпійських ігор.

Для розгляду кандидатур на здобуття стипендій міського голови створено комісію з призначення стипендій. До її складу входять представники від управління молоді і спорту Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецького обласного управління Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, управління по фізичній культурі та спорту міської ради, управління освіти міської ради, Чернівецького обласного відділення НОК України, Чернівецької обласної школи вищої спортивної майстерності, Чернівецького обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх», Чернівецького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», фізкультурно–спортивних товариств, місцевих спортивних федерацій з олімпійських видів спорту, які входять до І категорії пріоритетних видів спорту в Україні, 3 місцевих спортивних федерацій з неолімпійських видів спорту, які входять до І категорії пріоритетних видів спорту в Україні.

На здобуття стипендій міського голови висуваються спортсмени зі складу членів, кандидатів та резерву збірних команд України, збірної Чернівецької області з олімпійських та неолімпійських видів спорту, які постійно проживають на території України та зареєстровані у Чернівцях.

Обов'язковою умовою для одержання стипендії є здобуті спортсменом місця на Олімпійських іграх, Юнацьких Олімпійських іграх, Європейських іграх, Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту, Всесвітніх інтелектуальних іграх, Всесвітніх іграх з єдиноборств, Всесвітній шаховій олімпіаді, Паралімпійських іграх, Дефлімпійських іграх, чемпіонатах, кубках та першостях міста, області, України, Європи і світу серед молоді, юніорів, юнаків та дорослих.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ