Чернівці: На засіданні платформи розвитку місцевого самоврядування обговорили нові законопроекти з питань децентралізації

Чернівці: На засіданні платформи розвитку місцевого самоврядування обговорили нові законопроекти з питань децентралізації

14.05.17 11:58 0 545
Під головуванням Чернівецького міського голови Олексія Каспрука відбулось засідання регіональної платформи розвитку місцевого самоврядування на тему «Новели законодавства з питань децентралізації влади та особливості їх реалізації в Чернівецькій області».

Засідання проходило в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

У засіданні взяли участь народні депутати України, представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських діячів, голів об'єднаних громад, міських голів.

«Ми розглядаємо дуже важливі законодавчі акти у сфері децентралізації, прийняті у цьому році Верховною Радою України, – зазначив Олексій Каспрук. – Також є законодавчі ініціативи, які тепер знаходяться на розгляді Верховної Ради. Йдеться про акт, який регламентує передачу у власність органам місцевого самоврядування землі за межами населеного пункту. Важливим є і спрощення процедури об'єднаних територіальних громад тощо».

Учасники засідання обговорили прийняті законопроекти щоди добровільного приєднання територіальних громад, регламентування правового статусу старост. Також йшлося про законодавче забезпечення розподілу повноважень органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в умовах утворення значної кількості об'єднаних громад в межах адміністративних районів, проблеми наповнення бюджетів територіальних громад у 2017 році, проблемні питання здійснення повноважень у новостворених об'єднаних територіальних громадах.

Зазначено, що буковинці зацікавлені у децентралізаційних реформах та створенні успішних об'єднаних громад. Учасники засідання платформи наголосили, що процес децентралізації повинен відбуватися у визначеному законодавством руслі, а для вирішення нагальних проблем, які є у місцевому самоврядуванні, слід і надалі продуктивно співпрацювати з Асоціацією міст України.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина налагоджує ...

КОМЕНТАРІ