У Рівненській області попереджено незаконне вибуття земельної ділянки із власності держави

У Рівненській області попереджено незаконне вибуття земельної ділянки із власності держави

14.05.17 09:28 0 542
Прокуратура Рівненської області захистила інтереси держави у сфері земельних правовідносин та не допустила вибуття із її власності земельної ділянки площею понад 1 га.

Мова йде про земельний пай на території Будеразької сільської ради, який на вимогу громадянина, за рішенням суду першої інстанції зобов'язано виділити місцевою владою в натурі як члену колективного сільськогосподарського підприємства, що одержав державний акт на право колективної власності на землю.

Однак дане рішення суду прокуратура оскаржила та в апеляційному суді Рівненської області довела, що вимоги позивача (громадянина) є необґрунтовані, оскільки перебування останнього в членстві сільськогосподарського підприємства жодними доказами не підтверджено, а відтак судове рішення про надання у приватну власність землі є незаконним та підлягає скасуванню.

З цих підстав, суд апеляційної інстанції визнав обґрунтованими доводи прокуратури області, та, розглянувши її апеляційну скаргу, скасував незаконне рішення суду першої інстанції і ухвалив нове рішення, про відмову у задоволенні позовних вимог громадянина про визнання за ним права на земельну частку (пай) та виділення її в натурі на місцевості.

Таким чином, завдяки активній позиції органів прокуратури Рівненської області, попереджено незаконне надання у власність земельної ділянки площею понад 1 га.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ...
Наступна новина: Сергій Надал привітав ...

КОМЕНТАРІ