Буковина: «Водій,поважай пішохода!» (+фото)

Буковина: «Водій,поважай пішохода!» (+фото)

14.05.17 13:19 0 698
Дорожнього руху на Буковині відбулася профілактична акція під назвою «Дорогу пішоходу!», у якій взяли участь учні 9-го класу ЗНЗ 1-Ш ступенів с. Шипинці Кіцманського р-ну. Згідно з Правилами дорожнього руху, наближаючись до пішохідного переходу, автомобіліст повинен знизити швидкість і навіть зупинитися.

На жаль, деякі драйвери цими пунктами ПДР відверто нехтують. Намагаючись «проскочити» на жовтий сигнал світлофора, вони забувають, що мають надавати пріоритет перехожим. Такі дії водіїв, безумовно, небезпечні, особливо на нерегульованих пішохідних переходах.

Підлітки вирішили привернути увагу автолюбителів доволі цікавим чином. З повітряними кульками в руках вони перейшли дорогу по пішохідному переходу, випустивши кольорові кулі в повітря. При цьому молоді ентузіасти розгорнули плакат з написом: «Водій! Поважай пішохода. Дякую!»

- Останнім часом, - розповіла керівник учнів Грекул Інна, - ми часто стикаємося з хамством на дорогах – як з боку пішоходів, так і водіїв. Тому вирішили звернути на це увагу за допомогою даної акції. Основна її мета – показати всім учасникам дорожнього руху, як важливо ввічливо спілкуватися в дорожніх умовах.





Відділ ЗБДР УПД ГУНП в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ