Чернівецьких школярів вчитимуть надавати першу домедичну допомогу

Чернівецьких школярів вчитимуть надавати першу домедичну допомогу

14.05.17 08:45 0 636
Як повідомили в управлінні освіти Чернівецької міської ради, з 15 по 19 травня 2017 року у восьми школах міста буде реалізовано проект «Я можу врятувати життя» у рамках співпраці з Всеукраїнською громадською організацією «Українським фондом «Здоров'я» та Фондом родини Загорій, що знаходиться під патронатом дружини Президента України Марини Порошенко.

Метою проекту є навчання школярів основам надання домедичної допомоги у випадках зупинки кровообігу, обструкції дихальних шляхів стороннім тілом, при кровотечах, опіках, утопленні. Проект спрямований на підвищення безпеки життя українських школярів та попередження летальних випадків у школах.

Участь у проекті візьмуть учні 9-11 класів ліцею №3, військово-спортивного ліцею, гімназій №2,3,5,7, ЗОШ №28 та НВК «Любисток».

Програма навчання складається із інтерактивної лекції та практичного відпрацювання теоретичних знань на манекенах. Кожен учень «опиниться» у надзвичайній ситуації, змодельованій інструкторами, та рятуватиме потерпілого. У рамках навчання школярі здобудуть практичні навички з низки маніпуляцій, а саме визначення дихання (потрійний прийом), переведення потерпілого у стабільне положення, відновлення прохідності дихальних шляхів, видалення стороннього тіла з верхніх дихальних шляхів, прийом Хеймліка, проведення серцево-легеневої реанімації, зупинка кровотечі, надання допомоги при опіках та утопленні. Навчання закінчуються змаганнями, команда-переможець представлятиме місто на всеукраїнських змаганнях у Києві у жовтні 2017 року.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернігові разом із ...

КОМЕНТАРІ