Представники Національної академії прокуратури України та суду взяли участь у семінарі з питань представницької діяльності прокурорів щодо повернення майна у комунальну власність

Представники Національної академії прокуратури України та суду взяли участь у семінарі з питань представницької діяльності прокурорів щодо повернення майна у комунальну власність

14.05.17 13:39 0 667
У прокуратурі Рівненської області 12 травня проведено навчально-методичний семінар на тему: «Організація представницької діяльності прокурора з питань додержання вимог законодавства при відчуженні та передачі у власність майна комунальних підприємств».

У заході взяли участь представники Національної академії прокуратури України, судової гілки влади, працівники регіональної прокуратури, керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники і заступники, прокурори місцевих прокуратур, які відповідно до розподілу обов'язків здійснюють представництво у судах.

Відкрив семінар заступник прокурора Рівненської області Олег Василів. Він зазначив, що одним із ефективних способів реагування на порушення законодавства у сфері власності та захисту інтересів держави, комунальних підприємств залишається представницька діяльність прокуратури. А тому з метою покращання ефективності цієї роботи, результати якої, у свою чергу, впливають на зміцнення стану законності у регіоні, важливим є обговорення організаційних та практичних чинників такої діяльності через призму підготовлених та пред'явлених до суду позовних заяв.

Як було зазначено на семінарському занятті, упродовж 2017 року органи прокуратури області заявили позовів до суду на захист держави у сфері власності на загальну суму близько 1,5 млн грн. З них вже задоволено позовів на суму 1,2 млн грн.

З інформаційними та навчальними матеріалами для присутніх виступили начальник управління прокуратури області Людмила Сандер, начальник відділу прокуратури області Павло Романчук, прокурор відділу прокуратури області Оксана Марщівська.

Учасники семінару ознайомилися із основними аспектами організації представницької діяльності прокурора у сфері захисту комунального майна, джерелами отримання відомостей для застосування представницьких повноважень на цьому напрямі. Також обговорено на конкретних прикладах позови прокурорів та типові порушення, які можуть допускатися при їх підготовці.

Про практику розгляду судами справ окремих категорій розповіла присутнім суддя Рівненського апеляційного господарського суду Інна Розізнана (на фото). Вона орієнтувала прокурорів використовувати у актах реагування максимум законодавчих та правових підстав задля обґрунтованого задоволення їх позовних вимог судом.

Представник Національної академії прокуратури України Олена Говоруха (на фото) детально зупинилась на обговоренні законодавчих змін, яких очікують працівники відомства та суспільство, що стосується удосконалення шляхів ефективності представницької діяльності. Вона поінформувала, що наразі на розгляді Верховної Ради України перебуває ряд законопроектів, з прийняттям яких дещо зміниться порядок участі прокурорів у судах по окремих категоріях справ, а також терміни оскарження судових рішень у цивільному та адміністративному судочинстві. Водночас вона запевнила, що у разі законодавчих змін прокурори на місцях, безперечно, матимуть практичну та методичну підтримку від своїх колег зі столиці з метою однакового та правильного застосування вимог законодавства.

Крім того Олена Говоруха поділилася з учасникам семінару досвідом роботи щодо оцінки повноти та законності здійснення орендарем комунального майна невід'ємних від об'єкта оренди поліпшень та якісного реагування прокуратури у разі встановлення порушень з цих питань.

По закінченню семінарського заняття його учасники мали можливість обмінятися думками та напрацьованим досвідом.

Завдяки проведеному семінару працівники прокуратури підвищили рівень кваліфікації та удосконалили підхід до роботи з питань представницької діяльності у сфері захисту комунальної власності.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ