Як вибрати стоматологічну клініку?

Як вибрати стоматологічну клініку?

15.05.17 07:47 0 741

Багато хто звертався в різні стоматологічні клініки, змінюють стоматолога через кожні рік-півтора, тому що з якихось причин він їм не підходить. До речі, якщо ви живете на Подолі, то ви можете підібрати собі стоматологічну клініку на сайті 101stomatolog.com.ua. Запам'ятайте: хороший стоматолог може працювати де завгодно - і в елітній приватній клініці, і в скромному кабінеті в поліклініці. Але якісна стоматологія - це ще й сучасне якісне обладнання, сучасні препарати і матеріали.

Як вибрати?

Дуже часто при виборі стоматології орієнтуються на відгуки знайомих. В цьому випадку є певний мінус. Мало хто з пацієнтів досконально розбирається в питаннях стоматології, щоб оцінити рівень лікаря з точки зору професіонала. Ще на відгуки знайомих впливає ступінь тяжкості тієї проблеми, з якою вони відвідували лікаря і ступінь наданої уваги. Так, якщо випадок був важким або ж запущеним, то навіть дуже професійному і кваліфікованому лікарю, впоратися буде нелегко. Якщо у стоматолога величезна кількість пацієнтів, які ходять до нього і тільки до нього, ви можете сміливо теж записуватися в постійні пацієнти.

Добре, коли послуги в клініці доступні цілодобово. У хорошій стоматології завжди чистота і порядок, незалежно від того, чи має вона розкішний антураж або досить скромний інтер'єр. Персонал ввічливий. Повинні бути одноразові бахіли. На стінах або в інших доступних місцях - сертифікати про проходження кваліфікацій. Чим більше кваліфікацій, тим краще. Якщо вони на різних мовах, то це додаткова перевага, стоматолог бував на навчанні в інших країнах. Якщо сертифікатів немає, то не варто робити упор на вік і на вчене звання лікаря. Адже розвиток стоматології йде швидкими темпами і не обов'язково, що професор стоматології має знання про всі новинки науки за останні роки.

Ціна питання

Ще потрібно визначитися з ціновою категорією стоматологічної клініки: платна консультація стоматолога або безкоштовна. Сьогодні є стоматології на будь-який смак щодо розцінок:

  1. Найдоступніші - це клініки економ-класу;
  2. Середній рівень цін - це клініки бізнес-класу;
  3. А найпрестижніші і дорогі афішують себе як «елітна стоматологія», «VIP стоматологія», люкс-клас.

Але як ми вже згадували вище, кваліфікований лікар стоматолог може працювати в клініці будь-якої цінової категорії.

Різні рекламні листівки, вивіски та інша зовнішня реклама дають дуже неструктуровану інформацію. Там можуть бути уточнення про те, які саме лікарі надають свої послуги. Наприклад, стоматолог хірург, стоматолог ортопед або стоматолог гігієніст. Але про тарифи на послуги, що надаються, як правило, інформації в зовнішній рекламі немає. Для уточнення даного питання існує кілька варіантів. Можна продзвонити у всі стоматології міста, можна засісти на пошукових сайтах, а можна скористатися онлайн каталогами. Інформація там представлена структуровано, стоматологічні клініки можна відсортувати за ціною, районам міста і послугами, що там надаються.

Коли ви визначилися з усіма вищевикладеними параметрами, вибрали стоматолога і прийшли до нього на прийом, зверніть увагу:

  • Щоб при роботі з вами і лікар, і його асистент працюють в одноразових рукавичках і масках. Якщо у лікаря стоматолога зовсім немає асистента, то навряд чи така стоматологічна клініка гідна вашої уваги. Клініка і кабінет повинні бути оснащені сучасним обладнанням. А робота на такому обладнанні передбачає злагоджену роботу «в чотири руки», а тому без асистента ніяк не обійтися;
  • Сучасні стоматологічні крісла в хорошій клініці повинні приймати положення напівлежачи, опускатися, підніматися, повертатися в початкове положення і мати функцію, яка допомагає автоматично вибрати оптимальне положення тіла;
  • Стоматологічна установка повинна мати слюновідсос, що підвищує швидкість роботи і не відволікає пацієнта, а також пилосмок для вилучення шматочків пломб і зубів;
  • Обов'язково повинні бути присутніми знеболюючі препарати, одноразові шприци;
  • Повинен використовуватися захист пацієнта і лікаря від таких інфекцій, як: ВІЛ, гепатит.

Висновки

Не лінуйтеся, збирайте якомога більше інформації про стоматологію. Пам'ятайте, що ціна і якість, як правило, пов'язані, але не випливають одне з іншого. Тому, володіючи якомога більшою інформацією, у вас більше шансів кваліфіковано полікувати свої зуби.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Конопляная мука против ...
Наступна новина: Тернопільські студенти на ...

КОМЕНТАРІ