На Тернопільщині відбувся ексклюзивний прес-тур «Мандрівка старим кордоном»

На Тернопільщині відбувся ексклюзивний прес-тур «Мандрівка старим кордоном»

16.05.17 13:07 0 544
Тернопілля завжди радо приймає гостей. Це край унікальної історії, колиска української культури, духовна столиця України. На теренах області розташовано безліч унікальних об'єктів, які варто побачити на власні очі. Про це зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна під час зустрічі з учасниками ексклюзивного прес-туру пам'ятками старих кордонів, що відбувся на Тернопільщині 12 та 13 травня.

У «Мандрівці старим кордоном» взяли участь представники регіональних ЗМІ: Одеської, Харківської, Луганської та Київської областей, а також чотири блогери, один з яких — представник інформаційно-туристичного центру з Одеської області. Загалом унікальні пам'ятки області відвідали 17 приїжджих та 7 представників засобів масової інформації з Тернопільщини. Даний захід організував відділ туризму Тарнопільської ОДА спільно з Асоціацією розвитку туризму Тернопілля.

День перший був присвячений мандрівці польсько-литовським і австрійсько-російським кодонами. Серед іншого відбулася екскурсія у загадкову церкву з чудотворною іконою пресвятої Богородиці, до мистецького пам'ятнику на могилі отця Степана Качали засновника “Просвіти”. Учасники прес-туру побачили пам'ятник Шевченку в стилі народного примітивізму, побували на прикордонній станції Австро-Угорської імперії, оглянули етно-галерею “Спадок”.

День другий став експедицією під назвою «Відлуння першої світової війни». Зокрема, гості краю оглянули пам'ятник наймолодшому солдату Першої Світової війни, меморіал Чехословацьких легіонерів, військову квартиру міського кладовища “Каплиця-пантеон”, побували у краєзнавчому музеї.

Як розповів головний спеціаліст відділу туризму Тернопільської ОДА Ростислав Яцків, багато представників ЗМІ із вищевказаних областей, бували на Тернопіллі вже не раз. Проте цього разу відкрили для себе ще більше нових цікавих та захоплюючих пам'яток, адже багато різних держав, залишили свій неповторний слід в історії нашого краю. Найбільше гостей вразив пам'ятник загиблим воїнам Чехословаччини, а також хресна дорога у селі Полупанівка.

Під час зустрічі гостями краю голова Тернопільської ОДА запросив їх до двосторонньої співпраці та подарував кожному сувенірну продукцію та інформаційні буклети про всі принади туристичного Тернопілля. У свою чергу представники регіональних ЗМІ, насамперед, відзначили позитивний розвиток туризму Тернопілля, популяризацію нашої області в Україні, а також висловили своє бачення та пропозиції. Зокрема, запропонували й надалі розвивати започаткований мілітарі-туризм, а також створити певну програму для туристів-палеонтологів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керівнику однієї із ...
Наступна новина: Оголошено про підозру у ...

КОМЕНТАРІ