Керівнику однієї із рівненських громадських організацій повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України

Керівнику однієї із рівненських громадських організацій повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України

16.05.17 13:04 0 550
За погодженням із прокуратурою Рівненської області слідчим Управління Служби безпеки України в Рівненській області 15.05.2017 повідомлено про підозру 37-річному жителю м.Рівне – керівнику місцевої громадської організації у вчиненні посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України).

Як встановлено, підозрюваний на замовлення жителя Російської Федерації організував та провів 03.05.2017 несанкціонований мітинг в м.Рівне, на якому із залученням за винагороду учасників громадської організації, яку очолює, студентів та інших громадян (в т.ч. так званих «стрімерів»), спекулюючи на проблемі незаконного видобутку бурштину, закликав вчинити дії, спрямовані на зміну меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Як наслідок - подію того ж дня було використано та висвітлено низкою російських ЗМІ з метою формування у громадян негативного ставлення до України та дискредитації її державних та правоохоронних структур (приміром під заголовками «В Ровно начался янтарный майдан», «За янтарную народную республику» та інші).

В учасників «фейкової» акції вилучено плакати з провокаційними написами та газові балончики.

За результатами розгляду клопотання слідчого, погодженого із процесуальним прокурором, Рівненський міський суд застосував до підозрюваного запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

У даному кримінальному провадженні триває досудове розслідування з метою з'ясування усіх обставин тяжкого злочину та притягнення винних осіб до відповідальності.

Довідково: ч.2 ст.110 КК України – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, тобто умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, якщо вони вчинені за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі, – караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ