Стартувала акція «З добром у серці: Луцьк - Волноваха»

Стартувала акція «З добром у серці: Луцьк - Волноваха»

16.05.17 15:42 0 574
У рамках VІІІ Всеукраїнського фестивалю вишитих рушників «Вишиті обереги єднання» на Театральному майдані відбулася благодійна акція зі збору коштів на будівництво церкви у м. Волноваха «З добром у серці: Луцьк–Волноваха». У її відкритті взяли участь заступник міського голови Григорій Пустовіт та виконавчий директор благодійного фонду «Волинь 2014» Володимир Кривович, який є координатором будівництва храму Всіх Святих землі Волинської УПЦ КП у місті Волноваха, яке є партнером Луцька.

Благословив добру справу віце-канцлер Волинської єпархії УПЦ КП Олександр Безкоровайний. Він зазначив, що храм будується за ініціативи Луцької міської, обласної влади та митрополита Луцького і Волинського Михаїла, щоб не була втраченою пам'ять про загиблих волинян під цим містечком.

Свій виступ Григорій Пустовіт розпочав вітальними словами з великим сакральним святом – Днем матері. Адже саме мати дає життя людині, щоб вона гідно його прожила. Він зазначив, що будівництво храму у місті Волноваха засвідчує, що волиняни до них ідуть з добром, любов'ю, добрими намірами. Бо в нас одна єдина мати – Україна. І ця спільна високодуховна справа об'єднає західняків і східняків на сотні літ.

Благодійна акція зі збору коштів на будівництво церкви «З добром у серці: Луцьк–Волноваха» стартувала на майдані і триватиме до закінчення будівництва цього храму.

Потім Григорій Пустовіт взяв участь у відкритті мистецького дійства «Мамина колискова» у Волинському обласному музично-драматичному театр імені Тараса Шевченка. Це свято вшанування та піднесення ролі української Матері в родині, суспільстві, поціновування її повсякденного героїзму, мужності, жертовності, формування духовних, сімейних цінностей, відродження українських народних традицій, обрядів, усної народної творчості, популяризації автентичних та сучасних колискових пісень.

Його організували управління культури облдержадміністрації, обласний науково-методичний центр культури за підтримки департаменту культури Луцької міської ради.

У ньому взяли участь гурти та солісти – виконавці автентичних та сучасних колискових пісень, колективи різних жанрів аматорського мистецтва.

У рамках заходу відбулася мистецька акція майстрів народного мистецтва з виготовлення ляльки-мотанки та сучасної ляльки.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: VІІІ Всеукраїнський ...
Наступна новина: Чернігів проведе ...

КОМЕНТАРІ