VІІІ Всеукраїнський фестиваль вишитих рушників «Вишиті обереги єднання» у Луцьку

VІІІ Всеукраїнський фестиваль вишитих рушників «Вишиті обереги єднання» у Луцьку

16.05.17 15:31 0 683
У нашому місті відбувається VІІІ Всеукраїнський фестиваль «Вишиті обереги єднання». Культурно-мистецький захід вже став традиційним і зібрав на Театральному майдані надзвичайно велику кількість людей, які прийшли не лише поспостерігати за дійством, але й стати його учасниками.

Вишитий рушник є важливим атрибутом української культури. З давніх-давен він – центральний елемент народних звичаїв та обрядів. З вишитим рушником благословляють на щасливе подружнє життя, одружуються, зустрічають гостей, хрестять дітей. Він супроводжує українців протягом всього життя. Щоб привернути увагу до цього народного оберегу на Театральному майдані організовано виставку-ярмарок вишитих рушників, а у Палаці культури міста Луцька відкрито виставку вишиванок. Учасники фестивалю мали чудову нагоду повчитися вишиванню під час майстер-класів досвідчених майстринь-вишивальниць. На міському майдані відбулися конкурс дитячих малюнків на асфальті «Малюю свій рушничок мамі» та конкурс тематичних віршів і пісень «Душа українського народу - вишитий рушник». Ще в рамках фестивалю відбулася виставка короваїв «Коровай святковий на весільному рушникові», концерт за участю творчих колективів міста Луцька.

З вітальним словом до лучан звернувся виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук. Він подякував усім, хто прийшов на майдан для відзначення особливого свята – Дня матері. Адже мама – найдорожче, що ми маємо у житті. Він також висловив слова вдячності усім, хто шанує наші традиції, і хоче стати частинкою «Рушника єднання». «Нехай спільний рушник об'єднає не тільки учасників цього майдану, а й усю Україну», – акцентував він.

Привітав лучан та гостей міста зі святом перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик.

Благословили фестиваль, що восьмий раз відбувається з ініціативи заслуженого діяча мистецтв України Віталія Іваницького за підтримки Луцької міської ради, священнослужителі УПЦ та УПЦ КП.

Віталій Іваницький подякував усім хто, долучаючись до фестивалю, виявляє повагу до матерів і наших традицій та повідомив, що минулого року представники Національного проекту «Книги рекордів України» відзначили Дипломом наше місто за оформлення вулиць рушниками під час фестивалю. Цього року також вікна будинків, установ та організацій причепурилися рушниками. Особливо красиво були оформлені комунальні установи міста.

З кожним роком усе більше бажаючих взяти участь у цьому красивому і зворушливому дійстві, тож знову сотні людей з рушниками вишикувалися у «Рушник єднання». Серед учасників акції були також були виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук та заступник міського голови Григорій Пустовіт.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Стартувала акція «З добром ...

КОМЕНТАРІ