Орест Сінгалевич: Будівництво каналізаційних очисних споруд заплановано в усіх без винятку районах Тернопільщини

Орест Сінгалевич: Будівництво каналізаційних очисних споруд заплановано в усіх без винятку районах Тернопільщини

18.05.17 11:25 0 581
Екологічну ситуацію в Тернопільській області, основні проблеми та шляхи їх вирішення обговорили під час засідання круглого столу «Екологічні проблеми Тернопільської області та шляхи їх розв'язання».

Як повідомив начальник управління екології та природних ресурсів Тернопільської обласної державної адміністрації Орест Сінгалевич, стосовно нормативної очистки водних об'єктів в області спостерігається відносно позитивна динаміка.

«У відкриті водойми Тернопільщини скидається понад 30 мільйонів кубометрів у рік. Із них нормативно очищені — понад 17 мільйонів кубометрів, нормативно чисті 11 мільйонів кубометрів. Забруднені — 2 мільйони кубометрів, що становить 7,5%. Така позитивна динаміка формується завдяки очисним спорудам, що ефективно функціонують в обласному центрі», — зазначив Орест Сінгалевич.

У той же час, за його словами, проектування та будівництво каналізаційних очисних споруд заплановано в усіх без винятку районах області.

«Слід зазначити, за два останніх роки в області збудовано вже 11 таких об'єктів. Нещодавно відбулося засідання конкурсної комісії з питань фінансування з Фонду регіонального розвитку, тож маємо надію, що в цьому році на Тернопільщині будуватимуться ще 6 очисних споруд. На фінансування зазначених заходів також спрямовуються кошти й з обласного екологічного фонду. Тож якщо й надалі зберігатиметься така динаміка, до кінця 2020 року ми зможемо повністю вирішити проблему нормативної очистки зворотних вод, проблема якої особливо гостро відчувається у період маловоддя», — зазначив Орест Сінгалевич.

У той же час фахівцями управління екології та природних ресурсів розроблені методичні рекомендації для забезпечення дотримання екологічного законодавства підрозділам муніципальної поліції в об'єднаних територіальних громадах, міських та селищних радах, зазначає Орест Сінгалевич.

«Вагоме значення має й виховання менталітету наших людей, формування у них нового типу екологічної свідомості. Для прикладу, представники екологічного бюро української греко-католицької церкви виступили з ініціативою не використовувати кладовищах штучних квітів. Люди дослухалися до цієї пропозиції, відтак на сьогоднішній день ефект від цього доволі відчутний», — зазначив Орест Сінгалевич.

Загалом посилити екологічну складову в Стратегії розвитку Тернопільської області до 2020 року пропонує голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

«Зміни, що відбуваються у нашій країні вимагають не лише реформ в економічній та соціальній сферах, а й у сфері екології. Як на місцевому так і на загальнонаціональному рівні увагу всього суспільства необхідно загострити на вирішенні екологічних проблем. Адже екологічна безпека та збереження довкілля — це вагомий внесок у здорове та благополучне майбутнє наших дітей», — підсумувала Тетяна Тимочко.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ