Відзначили кращих науковців Тернопілля

Відзначили кращих науковців Тернопілля

18.05.17 11:01 0 532
Щорічно у третю суботу травня в Україні відзначається День науки. Напередодні свята урочистості відбулися в обласній державній адміністрації.

Привітали науковців та молоду наукову еліту області голова обласної ради Віктор Овчарук, заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Юрик, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Хома.

«Саме перед вченими життя ставить складні, але дуже цікаві завдання, вирішення яких визначає місце нашого регіону та всієї країни у світовому науковому співтоваристві. У сучасному світі наука є стратегічним ресурсом розвитку. Науку по праву можна вважати вічним двигуном. Адже ви, шановні вчені, ніколи не стоїте на місці. Ви рухаєтеся тільки вперед, не зупиняючись ні на секунду, досягаєте одного результату і відразу ж обираєте собі нову мету. Вашими досягненнями в наукових дослідженнях користується весь світ – від космонавтів до будь-якої домогосподарки. Завдяки вашій невтомній діяльності, прагненню до новаторства, творчого пошуку, впровадження прогресивних ідей наша країна має потужний науково-технологічний потенціал. Дякую вам за вашу активну, цілеспрямовану роботу, за внесок у вітчизняну та світову науку. Бажаю вам й надалі підтримувати традиції постійного розвитку та вдосконалення, творчих здобутків, наукових звершень та нових відкриттів на славу Науки. Нехай всі ваші плани будуть затребувані і реалізовані!», - наголосив Юрій Юрик.

Відтак, згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради відзначили 26 науковців з яких 10 - студенти, магістранти та аспіранти вищих навчальних закладів Тернопільської області

Нагадаємо, на Тернопільщині функціонують 14 наукових установ, 33 вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації, серед яких 3 національні і один державний університети. Академічний сектор науки в регіоні нараховує понад 2630 штатних науково-педагогічних кадрів. Серед основного персоналу викладачів ВНЗ І-ІV рівнів акредитації налічується 272 докторів наук, професорів та 1755 кандидатів наук, доцентів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ