Луцьк: наркоманія,алкоголізм,небезпечна поведінка – шлях до правопорушень і злочинів

Луцьк: наркоманія,алкоголізм,небезпечна поведінка – шлях до правопорушень і злочинів

18.05.17 10:44 0 818
Одним з напрямків роботи управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради є виправлення та ресоціалізація осіб, засуджених до покарань, не пов'язаних із позбавленням волі. Така робота проводитися за активної співпраці з Луцьким МРВ з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України.

Як правило, перший раз алкоголь і наркотик вживають у неповнолітньому чи юнацькому віці. Цікавість, острах не впасти в очах однолітків, не бути «слабаком», бажання привернути до себе увагу – все це підштовхує представників молоді на шлях спокуси, де росте заборонений плід. Прагнення бути схожим на крутих хлопців, бути визнаним у дружньому колі і не здаватися «сірою мишею», «беззмістовне дозвілля» у сукупності з відсутністю необхідної відвертої достовірної інформації про наркотики призводить до сумних наслідків: неконтрольована поведінка внаслідок дії психоактивних речовин, спиртних напоїв, а це шлях до правопорушення, злочину, травмування, раннє статеве життя, безладна статева незахищена поведінка і, як результат венеричні інфекційні хвороби, гепатити, ВІЛ.

Про все це та інші проблеми щодо профілактики негативних явищ у підлітковому та молодіжному, що засуджені до покарань не пов'язаних з позбавленням волі в рамках Дня соціального працівника в кримінально-виконавчій інспекції. У співпраці спеціалістів управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Міщука Вадима Степановича – заступника начальника управління, та працівників Луцького МРВ з питань пробації психолога, Ярмолюк Олени Володимирівни, та старшого інспектора, майора внутрішньої служби, Галецького Руслана Миколайовича проведено просвітницько-профілактичну бесіду.

Цей захід мав на меті поширення правдивої інформації про дію та негативні наслідки психоактивних речовин серед молоді та популяризацію здорового способу життя, профілактику злочинності.

Окрім бесіди присутнім надано індивідуальні консультації та роздано інформаційно-просвітницькі матеріали.

Управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ