Відкриття виставки “Довге повернення в Україну”

Відкриття виставки “Довге повернення в Україну”

18.05.17 15:31 0 817
У четвер 18 травня об 11 год. у приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбудеться відкриття виставки «Довге повернення в Україну», присвяченої 100-річчю від дня народження Голови Поводу ОУН Олега Штуля (01.07.1917 – 04.11.1977).

Відкриття виставки відбудеться за участі сина Олега Штуля – Данила Штуля, який передав із Франції до Волинського краєзнавчого музею фотографії, документи та особисті речі свого батька.

Довідка:

Олег Штуль народився 1 липня 1917 р. у с. Лопатичі Олевського району Житомирської області в сім'ї українського патріота – священика Данила Штуля. Значний період часу родина проживала на території Волинської області. У 1934 р. закінчив семінарію у Кременці, продовжив студії у Варшавському університеті, де почав активно публікуватись в українських часописах, займався громадською робою. Під час навчання вступив до ОУН, тісно співпрацював із Олегом Кандибою, Дмитром Донцовим, Євгеном Маланюком, Оленою Телігою та іншими представниками української творчої інтелігенції. Член київської похідної групи ОУН(м), згодом представник Андрія Мельника у «Поліській січі» Тараса Боровця. У 1943 р. арештований німцями, перебував у концтаборі «Заксенгаузен». Після закінчення Другої світової війни залишився у Франції, працював редактором газети «Українське слово». Після смерті Андрія Мельника обраний Головою Проводу ОУН. Займався видавничою діяльністю, редагував праці дисидентів, які побачили світ у «Націоналістичному видавництві» в Парижі. Серед них: «Лихо з розуму В. Чоронвола, «Собор у риштованні» Є. Сверстюка, «За східним обрієм», Д.Шумука, випуски «Українського вісника» (І, ІІ, IV, VІ, VІІ, VІІІ) та безліч інших видань.

Департамент культури 720447

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ