Що собою представляють римські штори?

Що собою представляють римські штори?

18.05.17 19:16 0 1168

Сучасна римська штора - це виріб з прямокутного суцільного тканого полотна, розділеного на горизонтальні секції, і покладеного ідеальними рівними складками, закріпленого на карнизі.

Римські штори - це поєднання стандартних портьєр і жалюзі. Як і звичайні, римські штори виготовляються з різних типів тканини - від легких прозорих тюлів до щільних портьєр, а механізм управління ними схожий з пристроєм управління жалюзі.

Виглядають такі штори дуже ефектно як самостійно, так і відмінно комбінуються з тюлями або драпірованими шторами. Їх перевагою є функціональність і зручність використання практично в будь-яких приміщеннях і віконних отворах різної складності. Догляд за шторами гранично простий - від ручного прання до машинного, в щадному режимі. До речі, придбати римські штори можна в інтернет-магазині: https://www.story-rulonnye.com.ua/products/rimskie-shtory.

Римські штори гармонійно вписуються в будь-який стиль і тип кімнати - вітальні, спальні, кабінету. Вони також прекрасно доповнять інтер'єри ресторанів, кафе, готелів та інших приміщень. Достатньо лише правильно підібрати матеріал і дизайн.

Конструкція і особливості штор

У закритому (розкладеному) вигляді римська штора - це рівне гладке полотно, за розміром відповідне отвору вікна. В її нижній край вшитий обтяжувач, який забезпечує їх гладке розпрямлення.

Спеціально передбачені горизонтальні планки, вшиті в штору, збирають її при розкритті в м'які складки, послідовно накладаються хвилями одна на іншу.

Штори відкриваються і закриваються за допомогою спеціальної мотузки або ланцюжка.

При підборі матеріалу для римських штор, важливо враховувати, крім зовнішніх характеристик, ще й його щільність, прозорість, склад. Штори виготовляються як:

  • з тканин з натуральним складом (бавовни, льону, віскози);
  • так і з синтетичних матеріалів.

Нижній край такої штори або весь її периметр може бути прикрашений декоративним кантом, що поєднується з концепцією інтер'єру кімнати.

Іноді римські штори виготовляються на додатковій підкладці з тюлевого або портьєрного полотна, якщо того вимагає дизайн або функціональність.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Маркизы: Что это такое?

КОМЕНТАРІ